Kinderen bezoeken gemeentehuis: 20 en 23 oktober 2014

Maandagochtend 20 oktober 2014 bezoeken ruim 120 kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs uit De Wolden tussen 9.30 uur en 12.00 uur het gemeentehuis in Zuidwolde. De rondleiding is onderdeel van de voorbereiding op de Kindergemeenteraad die plaats zal vinden op donderdag 23 oktober 2014. Burgemeester Roger de Groot ontvangt leerlingen op zijn werkkamer. Ook zal hij vertellen over zijn functie als voorzitter van de raad en zijn andere taken.

Raadsgriffier Josee Gehrke maakt de leerlingen wegwijs in de raadzaal. Daar zal zij onder andere vertellen over het verloop van een raadsvergadering en hoe er wordt gestemd.

€ 750 voor het beste voorstel
De Kindergemeenteraad richt zich op leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in onze gemeente. Het project omvat de voorbereiding op school gevolgd door een Kinderraadsvergadering, waarbij het beste voorstel daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Hiervoor is € 750 beschikbaar gesteld door de gemeente. De vijf deelnemende scholen zijn C.B.S. De Arendsvleugel uit Ruinerwold, C.B.S. De Heidevlinder uit Zuidwolde, O.B.S. De Klimtoren uit Drogteropslagen, O.B.S. De Horst uit de Wijk en O.B.S. De Bosrand uit Kerkenveld. Zij worden daarbij geholpen door de raadsleden (fractiecoaches): Erik Verheijen (GroenLinks), Jaap Wiechers (ChristenUnie), Ronald Brouwer (Gemeentebelangen) en Gerrie Prent (Gemeentebelangen), Albert Haar (D66) en Heleen Langen (PvdA).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.