Kinderen ontbijten met burgemeester in het gemeentehuis

Burgemeester Roger de Groot ontbijt op donderdagochtend 9 november 2017 om 08.00 uur samen met 16 leerlingen (groep 3-4) van CBS De Arendsvleugel uit Ruinerwold. Het ontbijt vindt plaats in de kantine van het gemeentehuis in Zuidwolde.

Het Burgemeestersontbijt vindt plaats in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Hier doen 265 Nederlandse gemeente aan mee. Landelijk ontbijten bijna 55.000 kinderen samen een gezond ontbijt op zo’n 3.000 basisscholen.

De burgemeester nodigt de schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. De kinderen nemen zelf het gezonde ontbijt mee en schuiven samen aan de ontbijttafel in het gemeentehuis. Zo geven de kinderen samen met de burgemeester het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Burgemeester Roger de Groot betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.