KIOS 1 zakt door de ondergrens.

Met de zakelijk overwinning van vorige week moest het vlaggenschip van KIOS nu aantreden tegen AKC uit Almelo. Een bekende tegenstander voor de Spekbraanders. Een ploeg met veel ervaring maar een traag en voorspel spel. Met 2 goede schutters blijft AKC in de eerste klasse altijd een geduchte tegenstander. 1 ding is dus bekend, als KIOS hier de punten mee wil nemen zal het alles moeten geven.

Onder zonnige omstandigheden begon de wedstrijd in Almelo en stonden de volgende spelers van KIOS in het veld. Aanval: Janneke Lucas, Lisanne Koster, Ramon Karsten en Martijn Ziel. Verdediging: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Rogier Nijdam en Danni Dingste. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. AKC opende de score met 2 doelpunten, maar door 2 doelpunten van Janita stond het weer gelijk. Al snel was duidelijk dat AKC fysiek de duels inging. Hier had KIOS het erg lastig mee, ook omdat dit werd geaccepteerd door de scheidsrechter. Tevens ging KIOS mee in het trage spel van AKC, iets waarvoor voor de wedstrijd al was gewaarschuwd. Het spel was te langzaam en werd te groot neergezet. Hierdoor kon KIOS geen goede kansen creëren. AKC sloeg hierdoor een gat van 4 punten in de eerste helft. 10-6.

In rust werd duidelijk gemaakt door Adri dat we door de ondergrens waren heen gezakt. Tempo te laag en spel te statisch. Er moest meer energie in het spel worden gebracht om er weer een wedstrijd van de te maken. Vanwege een mogelijk blessure kwam Patrick in het veld voor Danny. Met opgeheven hoofden ging de Ensing formatie weer het veld op. Allen met het zelfde doel, een betere helft neer te zetten als daarvoor. Het spel was meteen beter, tempo lag hoger en er ontstonden betere kansen. Maar elke keer als KIOS scoorde, scoorde AKC mee. De ervaring van deze ploeg hielp hen enorm. Steeds bleef het gat op 4 punten. Gelukkig leek de blessure van Danny mee te vallen en kwam hij in het veld voor Martijn en ook werd Sacha steeds aanvallend ingebracht voor Marlissa. Met nog 10 minuten op de klok was de tussenstand 17- 13. KIOS bleef proberen het gat de dichten maar kon de korf maar moeilijk vinden. Tevens speelde AKC het goed uit, zij hadden een sterke rebound waardoor ze in bal bezit bleven. De uitspraak van Cruijff gold voor AKC “Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren.” KIOS kon het tij niet meer keren, eindstand 20-15.
Een zuur verlies voor KIOS. Wat KIOS vooral aan zich zelf heeft te verwijten. Maar de competitie is nog jong dus nog geen man overboord. Volgende week zaterdag zal en moet het beter. Dan speelt KIOS 1 tegen Rigtersbleek 1. Ook dit is een bekende tegenstander voor KIOS, want hier werd in de voorbereiding ook tegen gespeeld. Toen won KIOS, maar in verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De Spekbraanders zullen volgende week moeten laten zien dat vandaag een incident was.
Doelpuntenmakers: Janita 6 maal, Lisanne en Ramon 3 maal, Janneke 2 maal, Rogier 1 maal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.