KIOS: alles in eigen hand houden of afwachten

Vandaag treden KIOS en OWK elkaar in de strijd om niet in gevaar te komen voor de voorlaatste plaats in de 1ste klasse. De voorlaatste plaats werd voorafgaand aan deze wedstrijd bezet door KIOS en deze plaats betekend dat er een degradatiewedstrijd moet worden gespeeld tegen een ploeg uit een andere eerste klasse. OWK staat een plekje hoger met maar 1 punt meer. Winst betekende voor beide dat alles in eigen hand word gehouden, verlies betekende dat je aan de zijlijn toe kan kijken.

Onder zonnige omstandigheden startte de wedstrijd. Miriam Schra tekende voor het eerste doelpunt voor de Spekbraanders. Het was vanaf het begin een duidelijk beeld. KIOS creëerde meer kansen voor zichzelf, maar OWK was efficiënter. Dit zal de gehele het beeld blijven, maar KIOS heeft na het zaalseizoen maar 1 probleem en dat is afmaken. OWK scoorde mee en nam de voorsprong met een stand van 2-1 door een speler die super efficiënt zijn scoringskansen afmaakte tegen nota bene de beste verdediger aan KIOS-zijde, Frank Wagter. KIOS staat niet voor niets om zijn rugbaarheid en scoorde mee nam zelfs de leiding weer over, 3-2. De 15 minuten daarna behield KIOS de leiding in de wedstrijd, maar kon door zijn vooraf gegeven probleem niet het verschil maken. Ondanks dat het na 18 minuten met 6-3 een marge had, kwam OWK toch weer terug. Via 6-3, 7-5 en 7-6 zag KIOS zijn voorsprong langzamerhand verdwijnen in een 8-8 tussenstand. 1 minuut voor tijd tekende de keurig spelende Jurgen Lucas voor een 9-8 voorsprong en daarmee rustte ook beide teams.

KIOS had in na de rust maar 1 opdracht, efficiënter worden. Het creëerde heel veel kansen, maar het was zaak om door te gaan drukken en OWK over de knie te leggen.

De tweede helft startte KIOS niet volgens afspraak. OWK was scherper en boog een 9-8 achterstand om naar een 9-11 voorsprong. Dat gebeurde binnen 7 minuten waarin KIOS zelf dus niet scoorde en OWK 3 maal. Wederom moest KIOS de teugels weer aantrekken. Het knokte en knokte en hoopte dat de bal eens de goede kant op viel. Deze gedachte werd beloond. Via 10-12, 11-12 maakt super spelende Lotte Steenbergen persoonlijk voor de 12-12. Daarna knalde KIOS door en legde meer druk op bij de aanvallen van OWK. Frank Wagter kreeg meer en meer grip om zijn directe tegenstander dit gaf KIOS de ruimte om de voorsprong weer over te nemen. Iets meer dan 12 minuten voor tijd scoorden de Spekbraanders 2 maal waardoor er een tussenstand van 14-12 was. Maar de goede puntspeler van OWK scoorde en bracht de marge weer naar 1 doelpunt. De spanning was ongekend, het grote getale publiek ging nog eens achter KIOS staan en dit zorgde voor de extra ‘boost’. Wederom was het Lotte Steenbergen dat voor de bevrijdende 15-13 scoorde.
Althans dat dacht men. OWK scoorde tegen via een onnodige vrije bal en probeerde nog eenmaal gas te geven voor de 2 punten. Miriam Schra scoorde 9 minuten voor tijd de 16-14. Het voelde als de winnende goal, maar er waren nog dik 8 minuten te spelen. 8 minuten is in het korfbal heel veel tijd om nog de wedstrijd te laten kantelen. De verdediging van KIOS kreeg in beide vakken steeds meer grip en dit zorgde voor besluiteloosheid bij de tegenstander. Frank Wagter legde zijn directe tegenstander cq. Puntspeler aan banden en iedereen zag dat het eigenlijk gespeeld was. Toch bleef er spanning. Het gegeven blijft dat er aan alles een einde komt, dus ook aan deze spanning. KIOS scoorde 5 minuten voor tijd 2 keer binnen een minuut en de wedstrijd was gespeeld. De laatste 4 minuten deden er niet meer toe. KIOS had de belangrijke wedstrijd gewonnen, behoud alles in eigen hand, maar er is nog 1 ding dat belangrijker is. Na het zaalseizoen wist KIOS 1 geen één wedstrijd meer te winnen en KIOS 2 wel. Nu had de selectie samen 4 punten binnen gehaald wat zorgde voor veel ontlading. KIOS 2 had 2 belangrijke punten in strijd voor promotie naar de reserve 1ste klasse, KIOS 1 de punten in strijd om een beslissingswedstrijd voor degradatie te ontlopen.

Scores: Jurgen Lucas 6x, Lotte Steenbergen 4x, Luco Zantinge 3x, Miriam Schra 2x, Janita Zantinge, Martijn Ziel en Judith Nijdam allen 1 maal.

Frank Wagter is de ontbrekende speler op de doelpuntenlijst, maar ZIJN uitstekende verdedigend werk zorgde ervoor dat KIOS niet geheel in de problemen kwam en nu ook nog niet komt. Dit mag zeker genoemd worden.