Kios – Amacitia 25-17

Met in de basis Frank Wagter voor de afwezige Luco Zantinge (vakantie) heeft KIOS de laatste zaalwedstrijd gespeeld in Vriezenveen tegen Amacitia. Gekozen werd voor Frank Wagter op weer wedstrijdritme op te doen na zijn enkelblessure, en niet één van de andere spelers uit KIOS 2 omdat zij zondag nog moesten spelen in de strijd om het kampioenschap. Frank Wagter manifesteerde zich prima met 2 doelpunten en werd na drie kwartier uit voorzorg gewisseld voor A-junior Rogier Nijdam. Voor Amacitia stond alleen het thuis publiek vermaken voorop, aangezien de tweede plek achter kampioen Hoogkerk al zeker was. Voor KIOS was de exacte positie op de ranglijst nog in het geding. KIOS kon nog derde worden, maar het werd uiteindelijk zesde. Dit kwam vooral door een uitermate slecht eerste kwartier (7-1). Hierin was KIOS niet scherp en Amacitia juist wel. Hierdoor ontstond uiteindelijk een 13-7 achterstand bij rust.

In de tweede helft werd het betere spel van het laatste kwartier van de eerste helft meegenomen en doordat bij Amacitia de druk wat van de ketel ging kon KIOS langzaam het gat dichten. Verder dan een gat van vier (17-13) lieten de Vriezenveners het echter niet komen, waarna uiteindelijk bij 25-17 afgefloten werd. Al met al een slot aan de competitie in mineur met drie verliespartijen, maar wel tegen de top van de overgangsklasse. De focus kan nu om naar de veldcompetitie, mede doordat de reserves van KIOS het zondags lieten liggen waardoor er voor KIOS 2 geen vervolg aan de competitie komt in de vorm van een beslissingswedstrijd.

Scores KIOS:
Stephan Scheper, Judith Nijdam, Ernst Kuik (allen 3x), Frank Wagter, Ronald Wagter, Anita Kleene (allen 2x), Mariska Wagter en Legien Lok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.