KIOS begint seizoen goed!

Na bijna een half jaar geen korfbal is afgelopen weekend het nieuwe korfbal seizoen weer begonnen. De spekbraanders beginnen dit seizoen met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Een aantal spelers zijn gestopt, mede ook de gebroeders Lucas als coaches.

Dit seizoen staat een oude bekende van KIOS weer voor de groep, namelijk Adri Kok. Met het vlaggenschip kende Adri een zeer goede voorbereiding. Oefenwedstrijden tegen Rigtersbleek, Ritola, KVZ, ZKC, de hoeve en DOS’46 3 werden allemaal gewonnen. Maar kampioen worden van de voorbereiding, daar heb je helemaal niks aan. Vandaag gaat het echt om de knikkers. KIOS 1 wil net als afgelopen boven in mee draaien. Daarvoor zal er vandaag ook meteen gewonnen moeten worden van Juventa uit Hardenberg. Juventa is een ploeg die KIOS wel redelijk kent. Een ploeg met een aantal speerpunten en 2 sterke rebounders. Maar hier hoeft KIOS niet van te schrikken, want de eigen rebound kracht is ook niet verkeerd. Dit komt mede door de komst van Danni Dingste en Lisanne Koster.

De Ensing formatie start de eerste wedstrijd van het seizoen als volgt. Aanval: Janneke Lucas, Lisanne Koster, Ramon Karsten en Martijn Ziel. Verdediging: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Rogier Nijdam en Danni Dingste. De spekbraanders begonnen de wedstrijd uitstekend. Met een hoog bal tempo en verplaatsing vielen de eerste doelpunten snel. Door doelpunten van Lisanne, Marlissa en Ramon stond het na 10 minuten 5-0. Een goed begin, helaas zakte hierna het tempo in en kwam KIOS moeilijker tot scoren. Tevens begon Juventa ook de korf te vinden. Wat resulteerde dat Juventa het gat naar 1 punt kon brengen. 7-6. Op dit moment riep Adri de groep bij elkaar doormiddel van een time out, om zo weer het spel op te pakken waar we mee begonnen. Gelukkig gebeurde dit ook en kon KIOS richting de rust uitlopen naar een stand van 12-8.
Het zelfde verhaal werd in de rust nogmaals door Adri vertelt. Hou het bal tempo hoog. Helaas begon KIOS 1 stroef aan de 2de helft en kon moelijk de korf vinden. Gelukkig kon het leunen op een goede verdediging want ook aan de ander kant had Juventa moeite op de korf te vinden. Dit resulteerde na 15 minuten in een stand van 14-12. Hierna gaf KIOS gas. Mede door belangrijke doelpunten van Danni en Ramon. Hierdoor ging KIOS de laatste 10 minuten van de wedstrijd in met een gat van 4 punten 18-14. Hierna speelde KIOS het zorgvuldig uit. Tevens kwamen Frank Wagter en Moniek Huiskes in het veld voor Martijn Ziel en Marlissa Noord. KIOS kon lang blijven aanvallen en verdedigde goed waardoor Juventa niet meer dichterbij kwam. Eindstand 20-15
Goed begin van het seizoen, maar er zijn nog genoeg verbeter punten. Volgende week speelt de het vlaggenschip van KIOS een uit wedstrijd tegen AKC uit Almelo.
Doelpunten makers: Lisanne 6 maal, Danni 5 maal, Marlissa, Ramon en Janita 2 maal, Martijn, Rogier, Janneke 1 maal.