KIOS bewaard slechtste wedstrijd voor het laatst

De laatste competitieronde stond voor de Spekbraanders vanmiddag op het programma. Wez Handich was de tegenstander in Rottevalle. Onder zeer zonnige omstandigheden gepaard met een lekker briesje, begonnen beide ploegen aan de wedstrijd.Het was meteen duidelijk dat thuisploeg er wel zin in had en dat de Ruunerwoldigers alleen met zichzelf al een moeilijke wedstrijd kreeg. De eerste 4 schoten van Wez Handich waren allemaal raak en zo stond de ploeg van Adri Kok, welke dit ook zijn laatste wedstrijd is al coach van KIOS, snel met 4-0 achter. Pas op 5-0 scoorde KIOS zijn eerste doelpunt, 5-1. KIOS had moeite met zichzelf en verloor vele duels onder de korf. Sputterend kwam de Eismann/Ensing equipe vooruit en vond enigszins weer wat aansluiting bij 6-4. Afstandsschoten van de heren van Wez Handich vielen op het einde van de 1ste helft er allemaal in en binnen no-time stond KIOS tegen een 10-5 achterstand te koekeloeren.

Na een kleine opdonder in de rust onder het genot van een glas water begon KIOS met wat meer peper in de kont aan de tweede helft. Duels die het normaliter wint, won het nu ook en met een snelle comeback naar 10-8 had KIOS weer wat uitzicht op een overwinning. Vanaf 11-9 begon er een hele lange periode voor KIOS zonder score. Aanvallen werden met tempo opgezet, maar de afronding was niet best. Echt geen 1 bal ging er in. Schoten, kleine kansen, vrije ballen alles ging mis. Alsof er een deksel op de gekke korf zat. Wez Handich rondde wel redelijk af en konden een rush maken van 8 goals, 19-9. Het was Judith Nijdam die 2 minuten voor tijd nog een keer scoorde en dit werd dan ook wat sarcastisch gevierd. Maar ja, je moet wat. Eindstand 19-10.

Judith Nijdam 3x, Rogier Nijdam 2x, Patrick Roelevink, Luco Zantinge, Hilde Tabak, Janneke de Lange en Janita Zantinge allen 1x