KIOS blijft in race voor het kampioenschap

Vandaag moest KIOS 1, met in de basis Ronald Wagter voor Luco Zantinge (wintersport), aantreden tegen Duko uit Duiven. De heenwedstrijd in Duiven werd uiteindelijk gewonnen met 14-16, maar dit ging destijds niet zonder slag of stoot. KIOS wist dat Duko een stugge ploeg is die niet opgeeft. Ook vandaag had KIOS hier last van. Hoewel de ploeg van Adri Kok binnen 5 minuten hun wil oplegde aan Duko (3-0) en duidelijk liet zien de betere ploeg te zijn, konden ze Duko de gehele wedstrijd niet van zich afschudden.

Via tussenstanden van 6-2 en 8-4 leek een belangrijke stap te zijn gezet. Maar door doelpunten van vooral twee gevaarlijke heren van Duko kwam de ruststand op 9-7. Opvallend deze dag was de sfeerloze sporthal in Ruinerwold met het kalme publiek. Coach Adri Kok hamerde er in de rust op dat de ploeg het publiek achter zich moest zien te krijgen, door met meer beleving en meer strijd te spelen. Het was KIOS zelf dat Duko in de wedstrijd hield. Hoewel het publiek de tweede helft meer van zich liet horen, lukte het KIOS niet los te komen van Duko. Na een kwartier spelen in de tweede helft wist Duko zelfs op gelijke hoogte te komen (12-12). Hoewel KIOS beter spel liet zien, wist Duko met rommelige aanvallen en door soms curieuze beslissingen van de scheidsrechter, hun doelpunten mee te pikken en daardoor aan te haken. Maar met het publiek nu achter zich, wist Jurgen Lucas toch weer het belangrijke gat van twee doelpunten te maken. Deze voorsprong bleek uiteindelijk doorslaggevend voor de overwinning. Bij de stand 14-13 werd Janneke de Lange ingezet voor Lotte Steenbergen voor nieuwe impulsen. Aan de andere kant wist Janita Zantinge het verschil weer op 2 te brengen en een doelpunt van Jurgen Lucas zorgde voor wat lucht aan de zijde van KIOS (16-13). In deze fase werd Daan Voest ingebracht voor Ernst Kuik. In de rommelige kampioenschap.

Scores: Jurgen Lucas 9x, Ronald Wagter 3x (2 strafworpen Janita Zantinge), Ernst
Kuik 2x, Janita Zantinge 2x, Judith Nijdam 1x Miriam Schra 1x

En ook KIOS 2 is nog volop in de race om het kampioenschap. Eén van de directe concurrenten was vandaag de tegenstander namelijk DOS ’46 5, een ervaren team waar KIOS 2 het altijd lastig tegen heeft. Maar vanaf minuut 1 was duidelijk dat KIOS 2 maar één doel heeft en dat is kampioen worden! DOS ’46 werd met 14-8 opzij gezet.Voor zowel KIOS 1 als KIOS 2 staat volgende week de
uitwedstrijd naar AKC in Almelo op het programma. Om ze te steunen gaat er een bus naar Almelo. De bus vertrekt om 10.45 uur vanaf de KIOSK. We vertrekken zo vroeg omdat de selectie ook mee gaat in de bus. De kosten zijn €6,- p.p.

De terugreis zal om ongeveer 16.45 uur zijn. Meld je zo spoedig mogelijk aan
bij Roel Jalvingh (0522-482755) of via supporterskios@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.