KIOS blijft volop in strijd voor het kampioenschap

In een winderig Vroomshoop moest KIOS aantreden tegen TOP, wat als nummer 6 de punten nog goed kon gebruiken in haar strijd tegen degradatie. KIOS wou volle bak om de strijd om het kampioenschap levendig te houden, waarin het alles zelf in de hand heeft. Drie keer winnen is de opdracht. De eerste in de rij was dus TOP. Al snel was duidelijk dat KIOS de punten mee naar huis zou moeten nemen, maar dan moet het krachtsverschil wel in doelpunten worden uitgedrukt. Al in de eerste aanval met Luco Zantinge, Stephan Scheper, Legien Lok en Anita Kleene, bleek dat een probleem ging worden. Al in de 2e minuut werd een strafworp gemist, waarna in dezelfde aanval nog drie enorme kansen gemist werden. TOP wist daar ondanks de wind beter mee om te gaan en opende de score, welke wel direct werd gevolgd door de gelijkmaker. Zo ging het tot 3-3 in de 9e minuut. Daarna zette KIOS een sprintje en maakte het eerste gaatje, 3-6 in de 17e minuut direct gevolgd door de 4-6. Daarna 10 doelpuntloze minuten. Het eerste aanvalsvak van KIOS, wat nu in de verdediging stond hield de boel goed dicht, maar het andere vak met Ronald Wagter, Michiel Duiven, Heye Vrielink en Judith Nijdam wist maar niet tot scoren te komen. Door de wind, foutieve passes kwamen de aanvallen niet echt uit de verf. Toch wisten ze voldoende kansen te creeëren, maar de zuiverheid ontbrak. Toch was het KIOS dat eerst weer scoorde, 4-7 in de 27e minuut. Vlak voor rust wist TOP nog te scoren, waarna ook het eerste aanvalsvak nog weer een prachtkans om zeep hielp.

De marge van twee doelpunten voor de 2e helft kon een probleem gaan vormen, als TOP de scherpte van de eerste paar minuten in die 2e helft had kunnen vasthouden. KIOS opende nu wel direct de score vanaf de strafworpstip, maar dit werd direct beantwoord door TOP met twee verre afstandschoten, geruggesteund door de wind die TOP nu voor de korf in de rug had. Met het moeijlijk scorende vak van KIOS voor de korf braken weer 10 doelpuntloze minuten aan. Het spel was wel veel beter verzorgd dan de eerste helft, met als gevolg nog veel meer kansen. Uiteindelijk doorbrak Michiel Duiven de impasse en scoorde 7-9. Zijn vreugdeuiting hierbij was veelzeggend. Daarna had het ander vak maar 4 minuten nodig voor twee doelpunten en was de marge op vier (7-11) en de wedstrijd eigenlijk gespeeld halverwege de 2e helft. Toen in de 25e minuut wederom de marge op 4 was gebracht en de vakken weer gewisseld werden (8-12) was het daarna snel gedaan. Het eerste aanvalsvak gooide het bal- en looptempo nogmaals omhoog en dit resulteerde in werkelijk twee prachtige doelpunten. Eersts was daarna een doorbraak van Legien Lok na een prachtige combinatie van het hele vak, met daarna een schitterende one-hander van Stephan Scheper. Maar ook in het ander vak werd vervolgens met een prachtige score het verschil op zeven gebracht. Middels een pass achterlangs wist de inmiddels in het veld gekomen Daan Voest na een overname situatie Ronald Wagter te bereiken die fraai van afstand raak schoot. Het was uiteindelijk TOP dat de eindstand bepaald op 10-15.

Naast Daan Voest kwamen bij KIOS op het eind ook nog Leanne van Dijk en Martijn Ziel binnen de lijnen. Scores van KIOS: Stephan Scheper, Luco Zantinge, Ronald Wagter (allen 3x), Michiel Duiven (2x), Anita Kleene, Legien Lok, Judith Nijdam en Heye Vrielink (allen 1x).
De winst voor KIOS was dus belangrijk voor de strijd om de titel, maar door het verlies van DOS/WK tegen medekampioenskandidaat ROG was TOP ondanks het verlies ook veilig. Voor beide ploegen dus redenen om tevreden te zijn, hoewel bij KIOS wel duidelijk was dat het volgende week in de topper tegen koploper ASKO wel scherper moet in de afronding van de kansen.