KIOS boekt belangrijke overwinning!

Afgelopen zaterdagavond moest het vlaggenschip van KIOS laat aantreden tegen Rigtersbleek in Enschede. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De teams stonden gelijk in de stand en de winnaar zou goede zaken doen voor kans op promotie. De vorige wedstrijd tussen deze ploegen eindigde in het voordeel van de Enschedeërs.

Door fysiek spel en veel gejuich raakte KIOS destijds van slag en kwam niet goed in hun spel. In Ruinerwold verloor KIOS toen met 15-19 van Rigtersbleek. Tijd dus voor revanche.

Helaas was de voorbereiding voor de Ensing equipe niet ideaal. S’ochtends op de wedstrijd dag bleek Janneke Lucas positief te testen op corona. Dit betekende dat Gwen van de Belt in de basis stond. Zij begon in de aanval samen met Lisanne Koster, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. De verdediging van KIOS bestond uit: Moniek Huiskes, Marlissa Noord, Danni Dingsté en Rogier Nijdam. KIOS begon meteen goed aan de wedstrijd en door acties naar binnen versierde KIOS meteen 2 strafworpen de werden verzilverd door Gwen en Patrick. Niet veel later vergrote Marlissa het gat naar 3 punten. 0-3.

De Bleek deed iets terug maar het spel van KIOS was veel beter. Aanvallend erg zuiver en verdedigend pakte KIOS veel rebounds waardoor de tegenstander niet veel kon herhalen. Dit resulteerde in een 1-6 voorsprong. Hierna kwamen de Enschedeërs beter in hun spel en stokte de doelpunten machine van KIOS. Hierdoor kwamen zij terug tot 4-6. Gelukkig herpakte KIOS zich op tijd en door doelpunten van Marlissa, Lisanne en Gwen werd het gat weer 4 punten: 5-9. Uit eindelijk gingen de ploegen rusten bij een stand van 7-10.

KIOS speelde goed en had het vooral verdedigend goed voor elkaar. Lisanne verdedigede haar tegenstander zeer goed. Danni en Patrick hadden reboundend veel over, vooral verdedigend pakte zij veel ballen. Dit moesten de spekbranders doorzetten in de tweede helft.
Het leek dat KIOS meteen de 2de helft goed begon. Gwen was meteen langs haar tegenstander maar helaas gleed de bal uit haar handen bij het nemen van de doorloopbal en dan zal je natuurlijk zien dat de bal meteen valt aan de andere kant: 8-10. Maar gelukkig raakte KIOS hier niet van slag en scoorde 4 maal op rij. 8-14. KIOS zat op rozen, maar de wedstrijd was nog lang. Wel had KIOS het betere van het spel en in deze fase van de wedstrijd was het belangrijk om mee te scoren met Rigtersbleek. Dit bleef KIOS dan ook doen en het verschil bleef steeds bij 6 doelpunten. 9-15, 10-16, 11-17, 12-18, 13-19. Met nog 5 minuten op de klok schoot Gwen de wedstrijd volledig in het slot. Met haar 4de doelpunt van de wedstrijd was het 7 verschil. Gwen speelde een uitstekende wedstrijd en werd ook nog eens topscoorder van de avond. De wedstrijd werd goed uitgespeeld en KIOS won uiteindelijk met 14-22. Een hele belangrijke overwinning, hierdoor staat KIOS nu op de tweede plek en is hier bijna definitief zeker van. De tweede plek betekend een beslissingswedstrijd tegen een andere ploeg uit een ander poule voor promotie.

Volgende week speelt KIOS 1 haar laatste reguliere competitie wedstrijd in de zaal voor dit seizoen. Dan speelt KIOS 1 tegen AKC 1 uit Almelo op zondag 27 maart om 16:15. Voor afgaand aan deze wedstrijd spelen ook KIOS 4, 3 en 2 thuis. Dus een mooie korfbal middag in Ruinerwold. Graag tot dan!

Doelpuntenmakers: Gwen en Martijn 4 maal; Patrick, Marlissa en Danni 3 maal; Lisanne en Moniek 2 maal en Rogier 1 maal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.