KIOS derde meest scorende ploeg

In de laatste speelronde van het zaalseizoen moest KIOS op bezoek in Heerhugowaard bij het al gedegradeerde Apollo. Leuke bijkomstigheid: KIOS bezit de derde positie als beste scorende ploeg van Nederland vanaf hoofdklasse en lager (in de Korfbal League spelen ze meer wedstrijden). Het moest dan gister wel 47 doelpunten maken om de eerste plek te behalen. NIC bezit de eerste plek, gevolgd door NKC ’51 en dus KIOS.

De eerste helft verliep stroef voor de Ensing equipe. Ramon Karsten zette KIOS op een 0-1 voorsprong en deze wist de ploeg bijna de gehele helft vast te houden. Bijna, want Apollo bleef knap bij. Het verschil van 7 plaatsen op de ranglijst was niet zichtbaar in de eerste helft. KIOS hielt verdedigende druk, maar scoorde in zijn eigen aanvallen maar moeizaam. Met 3-4, 7-9 en 10-10 kon het dus niet weglopen van Apollo. 1 minuut voor rust kwam het 11-10, maar Janneke de Lange corrigeerde dit nog op tijd met een doorloopbal. Rust 11-11.

In de tweede helft een ander KIOS. Frisser, gemotiveerder met meer wilskracht in de duels. En deze intrinsieke motivatie was de basis voor de overwinning. KIOS liep direct uit via Marlissa Noord en Ernst Kuik naar 11-13. Het hield Apollo in het begin van de tweede helft op een verschil van 2 doelpunten, 13-15 en 15-17. Vanaf het tweede gedeelte kwam de machine dan echt op gang en kon het in een tijdsbestek van enkele minuten een verschil van 6 op het scorebord krijgen, 15-21. De genadeklap voor Apollo. KIOS ging vrijuit spelen en bracht nieuwe impulsen met Hilde Tabak en Jan Junior Boverhof voor Janita Zantinge en Ernst Kuik. Eindstand: 20-26.

KIOS haalde dus niet de 47 doelpunten, maar bleef de derde positie behouden. Toch een knappe prestatie van de ploeg van Christian Lucas en Haralt Lucas

Hiermee sluit KIOS zijn seizoen af met (wederom) een tweede positie in de 1ste klasse. Op het veld speelt het 14 april zijn eerste wedstrijd in Groningen tegen NIC.

Doelpunten: Daniek v.d. Wal 6x, Marlissa Noord en Ernst Kuik beide 5x, Janneke de Lange 3x, Ramon Karsten, Luco Zantinge en Hilde Tabak allen 2x, Rogier Nijdam 1x