KIOS doet zichzelf te kort

Kios trof vandaag de rode lantaarndrager in de 1ste klasse, Sios. De club uit Wolvega staat op de laatste plaats, maar heeft wel de meeste doelpunten gescoord van de gehele poule. Kios wil blijven meedoen met de strijd om promotie, dus is het aan de stand verplicht om de 2 punten mee naar huis te nemen.

Sios startte voortvarend, maar Kios wel gelijk volgen. Na de 1-1 nam Kios de leiding en trok de wedstrijd gelijk naar zich toe. Via de 1-2 van Janita Zantinge, zorgde Luco Zantinge voor de marge van 2. Sios reageerde, maar Kios hield de club uit Wolvega op een verschil van 2 doelpunten. Sios staat bekend om zijn verre afstandschoten en liet dit ook zien. Dit zorgde ervoor dat de stand na een kwartier op 5-5 kwam. Nu begon een lange periode van 10 minuten waar geen doelpunt werd gemaakt. Vele kansen werden gecreëerd maar de echte overtuiging mistte. Sios scoorde wel en kwam weer op voorsprong. Kios herpakte zich en kwam voor rust ernaast en ging erover heen. Echter, vlak voor rust scoorde Sios nog en dit zorgde voor een ruststand van 7-7.

In de rust gaf coach Adri Kok aan dat er met veel meer zelfvertrouwen gespeeld moest worden, dit pakte echter de tweede helft niet uit. In plaats van d’r score te openen, nam Sios gelijk de voorsprong. Kios achtervolgde, maar liep vanaf het begin achter de feiten aan. Sios leidde en nam na 10 minuten een voorsprong van 2 doelpunten, 12-10.
Vaak recht Kios dan de rug, maar daar was het vanmiddag niet bij machte. Telkens als het de aansluiting had gevonden, reageerde Sios. Dit leidde tot frustratie en begon Kios vooral tegen zichzelf te korfballen. Sios maakte hier gebruik van en kwam in een flow. Met vele afstandschoten liep het weg via 15-13 naar 17-13 en 19-15. Met de stand was er nog 8 minuten te spelen. De kans was er nog wel, dus greep Adri Kok in met de wissels Ernst Kuik voor Martijn Ziel en Leanne van Dijk voor Janneke de Lange. Zij zorgden wel voor een nieuwe boost, maar Sios bleef gewoon van heel ver schieten en dan heb je soms dat alles valt en dat gebeurde. Via 21-18, 23-18 en 24-19 werd een eindstand bereikt van 24-20.

Een teleurstelling waar Kios niet alleen aan zichzelf te kort doet, maar ook naar het grote getale aanwezige publiek wat was gekomen uit Ruinerwold. Kios 2 speelde voorafgaand aan deze wedstrijd tegen Sios 2 en won wel terecht met 10-16.

Scores: luco Zantinge 5x, Jurgen Lucas, Frank Wagter, Janita Zantinge allen 3x, Judith Nijdam en Ernst Kuik beide 2x, Leanne van Dijk en Lotte Steenbergen beide 1x