Kios eenvoudig langs ALO

Eerst even een korte terugblik naar gisteren. Kios 2 speelde in Lelystad tegen Exakwa 2. Een achterstand van 5-3 werd omgebogen naar 5-16 (ja u leest het goed, 13 goals op rij). De wedstrijd eindigde in een 12-23 overwinning. Hierdoor blijft Kios 2 mooi mee doen in de kop van de competitie.

Dan nu terug naar zondag. Vanmiddag moest Kios 1 in Den Haag zijn wedstrijd spelen tegen de rode lantaarndrager van de 1ste klasse, ALO. Ondanks dat de thuisploeg op de laatste plaats staat begon het scherper aan de wedstrijd. Kios kreeg binnen 3 minuten een strafworp en een afstandsschot tegen. Daar kwam ook nog een doorloopbal tegen bij (3-0). Je kunt dan niet echt spreken van een sterk begin. Maar Kios laat dan zien waar het goed in is en dat is zichzelf herpakken. De verdediging werd aangescherpt en aanvallend werd dynamischer gespeeld. Dit resulteerde in 5 goals op een rij van de Spekbraanders, 3-5. De zaak was weer hersteld en dit gaf de Eismann/Ensing equipe vertrouwen. In een kwartiertje scoorde Kios 8x, waar ALO er 2 tegenover zette, 4-9, 5-11, 5-13. Dit was tevens de ruststand.

Na het watertje in de pauze ging Kios door. Binnen 7 minuten vond Kios 4 maal de korf en was de wedstrijd echt definitief gespeeld, 6-17. Vanaf de 10e minuut gingen de scores wat op en neer (8-18 9-20, 12-23). 12 minuten voor tijd zag coach Adri Kok de gelegenheid om wat wissels in te brengen. Frank Wagter en Janita Zantinge moesten plaats maken voor Patrick Roelevink. Zij zorgden op een tussenstand van 12-24 voor het slotoffensief, waardoor de wedstrijd eindigde met 13-27.

Een goede overwinning voor de Ruunerwoldigers, waarmee de gedeelde koppositie behouden blijft. Volgende week wacht de nummer 4, Apollo uit Heerhugowaard. Deze wedstrijd wordt om 15.45 uur in de sporthal Buddingehof gespeeld.

Scores: Janita Zantinge 6x, Judith Nijdam en Janneke de Lange beide 4x, Martijn Ziel en Luco Zantinge beide 3x, Ineke Slomp, Rogier Nijdam en Patrick Roelevink allen 2x, Iris v.d. Belt 1x=