KIOS eenvoudig langs de hekkensluiter

zondagmiddag moest KIOS het opnemen tegen ALO uit Den Haag. De hekkensluiter van de competitie speelde voor zijn een van zijn laatste kansen om degradatie te ontlopen. KIOS speelt nog voor 1ste plek. Echter, kreeg het al voor de wedstrijd te horen dat koploper OWK nipt had gewonnen en dat kansen voor KIOS op eventueel een kampioenschap steeds kleiner lijken te worden.

Afijn, de wedstrijd tussen KIOS en ALO was vanaf het begin af aan al niet echt een strijd. KIOS was de bovenliggende ploeg en zorgde ervoor dat ALO zich geen enkele illusie in het hoofd hoefde te halen om de punten mee te kunnen nemen. KIOS nam gelijk een 2-0 voorsprong en deed dit met tempo in de aanval en sterk reboundend werk onder de korf. Hierdoor was de Eismann/Ensing equipe in staat om vele schoten te kunnen nemen. Na de 3-0 scoorde ALO na 8 minuten voor het eerst tegen de Spekbraanders (3-1). KIOS liet zich niet van de wijs brengen en denderde door. Met standen 5-2, 8-2 en 11-3 was het voor de Spekbraanders de uitdaging om het in grote aantallen aanwezige publiek wel te blijven vermaken. Met een ruststand van 14-5 was dit in de eerste helft wel aardig gelukt.

In de tweede helft was het vermaken van het publiek ook de hoofdtaak voor de spelers van Adri Kok. KIOS ging door met scoren en probeerde het tempo hoog te houden. Maar dat moest van ver komen, want het krachtsverschil was te groot. 16-6, 19-8, 21-12, KIOS probeerde er wat van de maken in de tweede helft. Bij de stand van 23-12 was het moment voor Adri Kok om wat wissels toe te passen. Ineke Slomp, Patrick Roelevink kwamen binnen de lijnen voor Hilde Tabak en Luco Zantinge. Later in de wedstrijd kwamen ook Iris v.d. Belt en Ernst Kuik in het veld voor Janita Zantinge en Martijn Ziel. Zij zorgden voor wat nieuw verfrissing en gaven de wedstrijd een leuk einde met een stand van 26-15.
Scores: Janita Zantinge 5x, Luco Zantinge en Judith Nijdam beide 4x, Frank Wagter en Hilde Tabak beide 3x, Martijn Ziel, Rogier Nijdam, en Janneke de Lange allen 2x en Patrick Roelevink 1x