KIOS eenvoudig langs Wez Handich

Zondagmiddag startte voor KIOS 1 het zaalseizoen met een wedstrijd tegen Wez Handich uit Rottevalle. De Friezen zijn altijd een geduchte tegenstander voor de Spekbraanders. Snel afstand nemen was het devies van trainer Christian Lucas.

Want zolang de Friezen maar een kleine illusie hebben dat hier wat te halen valt, dan wordt het nog heel lastig. Naar deze woorden werd goed geluisterd. KIOS opende furieus met 3-0. Het kon niet voorkomen dat het nog 3-2 werd, maar daarna schakelde KIOS bij en liep het uit naar een gat van 4 punten, 11-7. Vlak voor rust werd deze nog iets verder uitgebouwd naar 14-9.

In de tweede helft hetzelfde beeld. KIOS domineerde de wedstrijd en zorgde ervoor dat de Friezen niet terug in de wedstrijd konden komen. Met 17-11, 20-14 en 21-15 controleerde de Ensing equipe de strijd. Jurgen Lucas, Ernst Kuik en Marlissa Noord maakten plaats voor Martijn Ziel, Rogier Nijdam en Iris v.d. Belt voor meer en nieuw elan. Hierdoor kon KIOS verder uitlopen naar een eindstand van 30-20.

KIOS 2 won zondagmiddag ook zijn openingsduel tegen Groen Geel 3 uit Wormer. De gasten zijn een vaste waarde in deze klasse, maar KIOS had eigenlijk geen kind aan hen. De ploeg van Klaas Jan Slomp won met 25-20 en ook zij startten het seizoen dus goed.

Doelpuntenmakers KIOS 1: Daniek v.d. Wal 6x, Janneke de Lange en Jurgen Lucas beide 4x, Marlissa Noord en Ramon Karsten beide 3x, Ernst Kuik, Martijn Ziel, Janita Zantinge en Iris v.d. Belt allen 2x, Luco Zantinge en Rogier Nijdam beide 1x