KIOS gaat met winst de zaal in

In de afsluitende de wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie wist KIOS uiteindelijk de lastige wedstrijd tegen middenmoter OWK uit Oostwold met 17-10 te winnen. Makkelijk ging het echter niet, ondanks dat KIOS de gehele wedstrijd de duidelijk betere ploeg was. Maar beter zijn en makkelijk scoren zijn twee verschillende zaken. Dat de weersomstandigheden met af en toe veel wind het beweeglijke KIOS spel meer parten speelde was daar mede debet aan.

KIOS begon wederom met Daniek van der Wal in de basis voor Leanne van Dijk, die pas vrijdag weer vol mee kon trainen. Zaterdag had zijn in het tweede haar rentree gemaakt na haar schouderblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Wez Handich. KIOS wordt hier niet direct minder van, een prettige constatering voor KIOS coach Adri Kok. Hij zag zijn ploeg dan ook goed beginnen. OWK, altijd een lastige tegenstander voor KIOS, werd direct verdedigend onder druk gezet en Luco en Janita Zantinge wisten aanvallend de nodige kansen te creëren en te benutten: 2-0 al in de 3e minuut.
De tweede KIOS aanval had iets meer tijd nodig, maar doordat verdedigend weinig werd weggeven kon Judith Nijdam uit de eerste vrije bal scoren. Na de 3-1 liep KIOS gestaag uit naar 7-2 in de 23e minuut. Hierna werd het wat slordiger aan KIOS zijde waardoor aanvallen te vaak werden afgerond met maar één schot kans. OWK sloot weer wat aan in de 30e minuut (7-4) waarna KIOS de scores beantwoorde met 8-4 en 9-5. De laatste anderhalve minuut kreeg de KIOS aanval de opdracht om de eerste helft uit te spelen. Hieraan werd geen gehoor gegeven. Een moeilijke pass op Judith Nijdam werd onderschept, waardoor OWK nog een kans kreeg voor de pauze en deze ook benutte: 9-6 en hoop bij OWK.

De tweede helft was voor KIOS een lastige. Veel beter als OWK maar wel spelend met de wind achter de korf. Kansen genoeg, maar geen scores. Uiteindelijk scoort dan wel een keer de tegenstander (9-7 in de 13e minuut van de tweede helft). Als ook de 9-8 valt is het verschil weer minimaal. Dat spanning dan wat met je doet liet Luco Zantinge zien. Hij kreeg de ultieme kans voor het eerste doelpunt van KIOS in de 2e helft, maar miste de door hem zelf verkregen strafworp.
Gelukkig voor KIOS (en voor hem zelf) scoorde hij even later wel dat o zo belangrijke doelpunt. Dit gaf KIOS kennelijk het vertrouwen waar ze naar op zoek waren. In combinatie met de ingebrachte wissels van Rogier Nijdam voor Martijn Ziel en later Leanne van Dijk voor Daniek van der Wal wist KIOS het scoren op gang te houden. Na de 11-8 in de 22e minuut was daar in minuut 26 al weer het gat van vijf punten. De ploeg uit Oostwold drong nog even aan met 13-10, maar dit werd in twee minuten weer hersteld door KIOS via de topscoorders van vandaag Judith Nijdam (4x en 2x strafworp mee) en Luco Zantinge (6x). In de laatste vijf minuten brachten Janita Zantinge en Leanne van Dijk uiteindelijk de eindstand van 17-10 op het scorebord.

Scores: Luco Zantinge 6x (2x strafworp, waarvan 1x Janita Zantinge), Judith Nijdam 4x, Janita Zantinge 3x, Ronald Wagter 3x (2x strafworp Judith Nijdam) en Leanne van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.