KIOS gaat strijdend ten onder

In de tweede ronde van de Jan Mulder beker kon KIOS het net niet redden tegen NIC/Alfa-college. Het verloor met 21-18 van de Hoofdklasser uit Groningen. NIC/Alfa-college 1 begon met zijn basis 8 spelers. Dit betekende dat het voor KIOS een zeer leuke uitdaging was om zo lang mogelijk bij te blijven en zien waar het schip strandde.

Onder zeer fijne korfbal omstandigheden kon KIOS in het begin ook netjes bijblijven. NIC opende de score, maar KIOS tekende gelijk daarna voor de gelijkmaker. Vervolgens kwam het op een 1-2 voorsprong, wat met een luid gejuich al als een feestje werd gevierd. NIC liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en maakte de 2-2. Het krachtsverschil werd in 10 minuten daarna zichtbaar. NIC had lange aanvallen, hielt het verdedigend goed dicht en rondde zijn aanvallen af met schoten van afstand. Dit resulteerde in een tussenstand van 7-2. Dit was een moment van kraken of maken voor KIOS. Wanneer NIC hier nog verder kon doordrukken speelde het een gewonnen wedstrijd, maar de Spekbraanders toonden weerbaarheid. Langzaam snoepte het steeds een beetje van de voorsprong af. Het kwam beter tot zijn spel en ook reboundend werden meer duels geworden. En hoe dichterbij ze kwamen, hoe leuker het werd. Via 7-4, 8-5, 9-6, 10-8, 10-9 kwam het tot een ruststand van 12-11.

KIOS nam een super gevoel mee naar de kleedkamer, waar trainer Adri Kok nog alles even goed doornam wat er gebeurde en wat er waarschijnlijk zal gebeuren. En wat er waarschijnlijk zal gebeuren, gebeurde ook. NIC gaf in de tweede helft heel veel druk in de verdediging en schroefde het tempo in de aanvallen op. Dit resulteerde meteen in de 13-11. Echter, ging KIOS hier goed mee om. Bleef rustig, probeerde zijn spel te spelen en kon zich conditioneel zeer goed meten met de Groningers. KIOS knokte zich terug naar 13-13 en nam bij 14-14 voor het eerst weer de voorsprong in de wedstrijd 14-15. Hing er een sensatie in de lucht?! Dit gevoel het ook bij de 15-16. En een grote glimlach had het op het gezicht. Echter verdween deze snel. NIC scherpte de boel op en met een reeks van 4 doelpunten op rij binnen 5 minuten besliste het de wedstrijd in zijn voordeel. KIOS kon nog terug komen tot 20-18, maar met het laatste schot van de wedstrijd tekende NIC/Alfa-college 1 voor een overwinning van 21-18.

Er was toch wel een dubbel gevoel na de wedstrijd. Trots dat het zolang en zo goed bij kon blijven, maar toch ook wel enigszins een lichte teleurstelling dat het niet voor een super stunt had kunnen zorgen.

Aankomende zondag, 11 oktober, speelt KIOS zijn laatste thuiswedstrijd op het veld, voordat het de zaal in gaat. Het treft om 14.30 uur OWK uit Oostwold. Zaak voor KIOS 1 om met een goed gevoel en een 2e plaats in de veldcompetitie de zaal in te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.