KIOS geeft het weg

Voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft moesten de Spekbraanders gisteren aantreden in Dronten tegen ASVD. KIOS staat op de 4e positie, ASVD op de 3e. Wil KIOS zich nog mengen in de top van de competitie dan moet er gewonnen worden van de Drontenaren.

KIOS opende de wedstrijd met het eerste afstandsschot van Judith Nijdam. ASVD pareerde deze treffer. Voor KIOS nog geen vuiltje aan de lucht. Het is sterker, weet de aanvallen van ASVD kort te houden en creëert vele kansen. Dit zorgde er ook voor dat KIOS naar een 1-3 voorsprong al snel uit liep. ASVD drong wel aan, 2-3, 3-4, 4-6, 5-6, maar KIOS hielt controle over de wedstrijd. Het wist zelf even een marge van 3 doelpunten te creëren (5-8). Vanaf hier stokte de aanvalsmachine uit Ruunerwold. De bal ging maar niet door het mandje. Afstandsschoten, doorloopballen, kleine kansen. Niets ging erin. Hier maakte ASVD natuurlijk dankbaar gebruik van en kwam al snel langszij. 5 minuten voor rust ging het er ook overheen en beide teams rustten met een tussenstand van 10-8.

15 minuten lang had KIOS aan het einde van de eerste helft niet gescoord. Dit moest uiteraard na rust beter. KIOS moest furieus openen om de Drontenaren niet verder in het zadel te helpen en om zelf weer terug in de wedstrijd te knokken. Echter was het ASVD dat de tweede helft opende. KIOS scoorde gelijk mee, maar toen begon de flow van de thuisploeg. Werkelijk bijna iedere poging was een doelpunten en ASVD liep snel uit naar een voorsprong van 14-10. Het denderde door en KIOS kwam binnen no-time op een 19-11 achterstand. Trainer Kok greep in. Luco Zantinge, Rogier Nijdam en Hilde Tabak maakten alle drie plaats voor Daan Voest, Ernst Kuik en Gwen v.d. Belt. We moesten forceren. Dit bracht ASVD niet van de leg en ging rustig door met het afmaken van kansen. Het schoot zo wat 1 op 1 en er was niets op af te dingen. Via 20-12, 24-14 eindigde de wedstrijd in 30-16. Een afstraffing. KIOS weet dat het niet te veel naar de tweede helft moet kijken, want tegen dit schotpercentage is weinig te doen. Het einde van de eerste helft was de nekslag. Hier gaf KIOS al de wedstrijd weg.

Scores: Janita Zantinge 6x, Daniek v.d. Wal en Luco Zantinge beide 3x, Judith Nijdam 2x, Ronald Wagter en Gwen v.d. Belt beide 1x