KIOS haalt zijn revanche tegen Exakwa

Zaterdagavond moet KIOS optreden tegen de nummer 6 van de competitie Exakwa. In Ruinerwold wonnen de geel/zwarten destijds met 20-23. Dit betekende toen voor KIOS de inleiding om niet meer mee te kunnen doen om het kampioenschap in de 1ste klasse. Het had dus nog een rekening te vereffenen met hen.

In Lelystad begon KIOS ook furieus. Het schoot uit de startblokken en zorgde al snel voor een 0-4 tussenstand op het scorebord. KIOS had hier al een mooi gaatje gecreëerd waar het de gehele wedstrijd profijt van heeft gehad. Vervolgens gingen de scores een tijdje gelijk op, maar bleef KIOS de bovenliggende partij. KIOS speelde gretig, zorgde voor goed opgezette aanvallen en zorgde voor korte aanvallen van de tegenstander. Het hoge schotpercentage van de thuisploeg zorgde er echter voor dat het geen afslachting werd. Toch zei een tussenstand van 8-14 genoeg.

IN de tweede helft ging KIOS vrolijk door onder aanvoering van de sterk spelende Judith Nijdam. De tweede ploegen bleven in deze helft in balans. Met 11-18 en 14-21 was het ondanks het grote verschil geen saaie wedstrijd om te zien. Gwen v.d. Belt, Miriam Schra en Stephan Scheper kwamen er nog in voor Judith Nijdam, Janita Zantinge en Martijn Ziel. Met een eindstand van 18-24 sloten beide de wedstrijd af.

Scores: Judith Nijdam 7x, Ronald Wagter 5x, Janita Zantinge en Luco Zanting beide 3x, Hilde Tabak en Daniek v.d. Wal beide 2x, Martijn Ziel en Rogier Nijdam beide 1x