Kios heeft geleerd van voorgaande wedstrijd

KIOS moest zondag aantreden tegen een gelijkwaardige tegenstander. Een tegenstander waar KIOS het altijd moeilijk tegen heeft en waar de wedstrijden altijd spannend zijn. Ook vandaag was dat het geval tegen AVO uit Assen. Waar het op het veld nog van verloor met 17-18, won het vandaag met 22-19.

AVO opende de score, maar vanaf dat moment was het ook gedaan met de voorsprong van de Assenaren. KIOS nam het heft in handen en leidde de wedstrijd. AVO heeft een aantal belangrijk scorende personen en dat was bekend bij KIOS. Dat heeft het onder andere geleerd van de voorgaande wedstrijd op het veld. Maar vandaag had KIOS middels Judith Nijdam, Frank Wagter, Martijn Ziel en Miriam Schra deze scorende personen onder controle. Na de 0-1 achterstand liep KIOS, met goed spel, uit naar een 4-1 voorsprong.
AVO staat bekend om zijn veerkracht en liet dit ook gelijk weer blijken. Het vocht zichzelf weer terug in de wedstrijd en maakte het weer spannend op 6-4. Het gat van 2 doelpunten bleef. KIOS scoorde telkens als eerste en zorgde constant voor een verschil van 3 doelpunten, maar AVO gaf niet op en hielt de marge op 2. Via 8-6, en 10-7 kon KIOS eindelijk een marge van 4 verschil maken op 12-8, maar gaf een minuut voor tijd een strafworp weg en dit zorgde voor een tussenstand van 12-9.

Nu komt het moment aan waar KIOS het in de voorgaande wedstrijd weg gaf. Een ruime tussenstand in het voordeel van de Spekbraanders, maar dit werd in de eerste ontmoeting op het veld binnen 6 minuten uit handen gegeven. Vervolgens nam AVO TOEN de wedstrijd over en trok de overwinning naar zich toe. NU gebeurde hetzelfde weer. AVO startte scherp en kwam via 12-10 en 14-13 weer terug naar 14-14. TOEN stokte de machine van de Spekbraanders, maar NU niet. KIOS schrok niet en scoorde gelijk weer mee en gaf de leiding niet uit handen. Via 15-15 werd de marge van 2 weer gemaakt naar 17-15. KIOS heeft geleerd niet van slag te raken door een opleving van de tegenstander, maar gelijk mee te gaan en de controle weer naar zich toe te trekken,

Met nog een goede 15 minuten op de klok had AVO nog alle kans, maar KIOS hielt stand en ging door. Door voor het in grote getale aanwezige publiek, want het was super in de sporthal Buddingehof. Op deze beleving van het publiek ging KIOS door en zorgde via 19-17 en 21-18 een eindstand van 22-19.

Een revanche op zichzelf voor de Spekbraanders, maar ook 2 belangrijke punten. Want de competitie is niet makkelijk. Veel goede tegenstanders staan KIOS te wachten, maar door de leer van vandaag is KIOS weer een stapje verder om deze goede tegenstanders te verslaan en mee te gaan in de top van de 1ste klasse.

Doelpuntenmakers: Jurgen Lucas 6x, Janita Zantinge 5x, Martijn Ziel 4x, Frank Wagter en Luco Zantinge beide 3x, Miriam Schra 1x.