KIOS herstelt zich goed

Na het verlies van vorig weekend tegen AVO is het zaak voor KIOS om vandaag tegen SIOS wel de punten mee te nemen uit Wolvega. Daarmee kan het aansluiting houden met de top van de 1ste klasse en tegelijkertijd afstand nemen van de onderkant van de competitie. Dat is toch ook altijd wel fijn.

KIOS begon de wedstrijd met Ernst Kuik in de basis voor Martijn Ziel (blessure). Het was SIOS dat de wedstrijd opende met een afstandsschot. Gelijk was al zichtbaar dat KIOS niet het juiste gevoel uitstraalde. Het leek wel of er een ‘glazen plafond’ over zich heen had, waardoor het nooit echt de wil kon opleggen naar de tegenstander. Desondanks kon het wel in het begin bijblijven tot 3-3 en kwam het zelfs nog gewoon op een 3-5 voorsprong. Maar het kon gewoon de schroom niet van zich afgooien en met 2 snelle tegentreffers van SIOS trok het de stand weer gelijk. En BAM, daar was de gelatenheid in het team. Heel apart. SIOS nam hier gebruik van en nam de leiding over. Met 6-6, 8-6 liep SIOS uit naar een 10-7 voorsprong. Het geluk was voor de Spekbraanders dat het de Wolvenaren niet verder uit het zicht liet verdwijnen. Met 11-8 rustten beide ploegen.

Het voordeel was dat KIOS niet in paniek raakte. Niet in de eerste helft, niet in de kleedkamer en ook niet bij aanvang van de tweede helft. Daardoor was het bij machte om overzicht te houden, oplossingen te zoeken. Deze vond het gelijk bij de start van de tweede helft. KIOS schoot uit de startblokken en binnen een tijdsbestek van 5 minuten boog het een achterstand van 11-8 om naar een voorsprong 11-12. Het denderde door naar een tussenstand van 11-14. Het had zich super hersteld. SIOS was wat overdonderd door het Ruinerwoldse geweld, maar liet het niet verder uitlopen. Met 12-14 haakte het weer wat aan. Het was vooral de verdedigende rebound wat voor korte blauw/witte aanvallen zorgde. Daardoor kreeg KIOS meer aanvalstijd en meer kansen op doelpunten, want het moest wel doorgaan. Met 2 treffers van Judith Nijdam liep KIOS uit naar een 12-16 voorsprong. Het leek beslissend, maar SIOS bleef daarna wel mee scoren. 14-16, 15-18 en zelfs 15-20 leek het erop dat de wedstrijd binnen was, maar binnen no-time stond het toch weer 17-20. Een opleving van de thuisploeg, waar Janita Zantinge en Ronald Wagter de deksel keihard op de neus van SIOS terug sloegen. 17-22. Hilde Tabak kwam nog binnen de lijnen voor Miriam Schra voor een nieuwe impuls. SIOS was niet meer bij machte om er een laatste stuiptrekking uit te spurten en met nog een aantal doelpunten (18-22, 19,22, 19-23) sloten beide de wedstrijd af met een eindstand van 19-23.

Belangrijk dat KIOS zich herstelde, waardoor het de 2 punten mee kon nemen naar Ruinerwold. Volgende week zondag (22 november) speelt het thuis tegen Rigtersbleek om 15.45 uur. Voorafgaand spelen KIOS 3 (14.25) en KIOS 4 (13.15). KIOS 2 speelt zaterdagavond om 19.15 uur tegen Amicitia 2.
Doelpunten: Judith Nijdam en Janita Zantinge beide 5x, Ronald Wagter, Ernst Kuik en Luco Zantinge allen 3x, Daniek v.d. Wal 2x, Frank Wagter en Miriam Schra beide 1x.