KIOS in 2e helft verdiend langs koploper KVZ

Onder regenachtige omstandigheden, waarbij de kou voor de spelers en het toch in grote getallen aanwezig publiek nog wel mee viel, heeft KIOS Ruinerwold een nuttige en verdiende overwinning op koploper KVZ uit Zutphen behaald. Nuttig, omdat bij verlies het gewenste kampioenschap uit beeld leek te geraken. Hier is nu geen sprake van. Door deze winstpartij staat KIOS nu samen met KVZ op de derde plaats, één punt achter op de koplopers ROG uit Groningen en ASKO uit Assen. Volgende week kan het echter weel geheel anders zijn als ROG in Zutphen tegen KVZ moet aantreden en KIOS tegen rode lantaarndrager Rodenburg moet spelen.
Vandaag in Ruinerwold waren de doelpunten in bepaalde periodes vrij duur, wat mogelijk aan het weer lag, maar vooral ook aan de verdediging van beide ploegen. In eerste instantie was KVZ de leidende partij waar KIOS steeds weer gelijk trok, maar vanaf 3-3 nam KIOS een tussensprint naar 6-3 in de 22 minuut. Dit kon echter niet worden vastgehouden, waarna KVZ in 9 minuten tijd middels zes doelpunten op een rij op 6-9 voor kwam. Dit kwam vooral door het teveel ruimte geven door de KIOS dames, onnodige overtredingen met als gevolg vrije worpen tegen die door KVZ werden benut. Dit laatste tot woede van KIOS trainer Jan Wiegers, omdat ten eerste de overtredingen niet nodig waren en ten tweede de vrije worpen slecht werden verdedigd, door het kiezen van de verkeerde kant, iets waar juist gedurende de week voorafgaand aan de wedstrijd specifiek op getraind was en ook nog voor de wedstrijd aandacht aan was gegeven. Aanvoerder Ronald Wagter maakte uiteindelijk vlak voor rust nog het gaatje weer iets kleiner (7-9).
In de tweede helft een duidelijker beeld omtrent de krachtsverhoudingen. Eerst ging het nog gelijk op (9-10 in de 7e minuut), maar daarna was het dat KIOS moeizaam haar aanvallen afrondde en kon belonen met een doelpunt, dat het lang duurde voor het volgende doelpunt. KVZ kwam daar namelijk helemaal niet aan toe. De KIOS verdediging stond als een huis en noopte KVZ tot het nemen van schoten wat geen kansen waren. Pas in de 19e minuut kon KIOS de impasse doorbreken met de gelijkmaker. Ook het volgende doelpunt liet daarna nog weer 8 minuten op zich wachten, maar was wel weer voor KIOS, gevolgd door de verdubbeling van de voorsprong in de 29e minuut (12-10).
Hierna onderbrak scheidsrechter Westra het spel voor een blessure behandeling bij zich zelf (kramp, mede als gevolg door de kou en nattigheid).
Na de hervatting antwoordde KVZ direct, zodat het spannend bleef. Toch was het KIOS dat de kansen bleef creëeren en KVZ veelvuldig balverlies leed zonder doelkans. Dit resulteerde ook uiteindelijk in de 13-11. In de slotminuut maakte invaller Ernst Kuik goed gebruik van de door KVZ geboden ruimte, waarna de beslissing was gevallen (14-11). De 14-12 was alleen uiteindelijk voor de statistieken.

Een gedachte over “KIOS in 2e helft verdiend langs koploper KVZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.