KIOS kan zich opmaken voor play-downwedstrijd

Zondagmiddag zou voor KIOS de laatste kans moeten zijn geweest in de reguliere competitie om handhaving veilig te kunnen stellen. Echter, won Antilopen en verloor HKV op de zaterdag, waardoor handhaving en directe degradatie niet meer mogelijk was. Hierdoor wist KIOS voorafgaand aan het treffen met NIC dat het zaterdag 22 juni moet aantreden tegen DOS Kampen in een beslissingswedstrijd.

Deze play-down wedstrijd wordt gespeeld om 15.30 uur in Oldeholtpade. Dit is op het sportpark van KV SCO.

De wedstrijd zondagmiddag ging dus om des keizers baard, maar voor de ploeg van Christian Lucas wel een voorbereiding op de play-down wedstrijd. Om iets van een goede flow te herpakken is NIC daarvoor wel een goede tegenstander. In het begin gingen beide ploegen gelijk op. KIOS beet zich vast in de aanvallen van NIC en kon zelf aanvallend meermaals herhalen. Echter, bleef de afronding achter en dit brak dan ook op om bij NIC te blijven. Tot 10-10 was het telkens stuivertje wisselen, maar een paar minuten voor rust liep NIC iets uit naar een 11-13 ruststand.

In de tweede helft hetzelfde beeld, maar ging het scoringspercentage bij de gasten uit Groningen omhoog. Hierdoor liep NIC uit van 12-15 naar 13-17. KIOS kwam op karakter nog terug in de wedstrijd en bracht een tussenstand van 16-17 en 17-18 op de borden. Wederom kon NIC een sprint inzetten en met 18-21 en een paar minuten te spelen was het verzet gebroken. Eindstand 22-25.