KIOS komt te kort tegen Apollo

Afgelopen zondag moest KIOS zijn (mede) koppositie verdedigen tegen de nummer 4 van het klassement, Apollo. De gasten uit Heerhugowaard hebben 3 punten minder dan de Spekbraanders. Bij winst vinden zijn dus weer aansluiting bij de top.

KIOS startte zoals vooraf besproken. Veel druk, hoog tempo en overtuigd zijn van een goede afronding. Dit resulteerde in een snelle 2-0 voorsprong. KIOS wist de marge van 2 doelpunten te behouden tot 4-2. In de 13e minuut kwam Apollo langszij, 4-4. Op een tussenstand van 5-5 brak er voor de Eismann/Ensing equipe een doelpuntloze periode aan. 7 minuten lang wist de thuisploeg niet te scoren. De gasten zette er 6 doelpunten tegenover, 5-11. Een groot gat. Beiden scoorden voor rust nog 1 maal, waardoor er een ruststand was van 6-12.

In de tweede helft moest KIOS alles op alles zetten om het gat te dichten. Er moest gas gegeven worden. Echter, waren het de gasten welke de score openden. Op een achterstand van 6-13 zette KIOS de achtervolging in. Het maakte een geweldige opmars. Van 8-13 naar 10-14. Trainer Adri Kok paste een aantal wissels toe om er nog een extra ‘boost’ aan te geven. Patrick Roelevink, Iris v.d. Belt en Hilde Tabak kwamen er in voor Martijn Ziel, Judith Nijdam en Ineke Slomp. Dit werkte er resulteerde dat KIOS langszij kwam, 14-14. De sporthal de Buddingehof ontplofte toen KIOS ook nog eens de leiding weer overnam, 15-14.
Apollo knakte niet, en dat siert de ploeg. Het bleef rustig korfballen en zoeken naar de kansen. Deze vielen helaas voor KIOS net op het moment dat het in extase was, 15-15. De klassieke deksel op de neus. Apollo herpakte zich en scoorde binnen 4 minuten 4 maal, 15-19. Hierdoor keek KIOS gelijk weer tegen een gat van 4 doelpunten aan. De pijp was leeg om nóg een achtervolging in te zetten. De wedstrijd eindigde voor de Spekbraanders dus in mineur. Eindstand 16-21.