KIOS komt te kort tegen Unitas

Zaterdagmiddag moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen de nummer 3 van de competitie, Unitas uit Harderwijk. De wedstrijdbal kwam uit handen van Eric Kuijer van BEEsports en nadat deze overhandigd was konden beide ploegen beginnen aan de strijd. In het begin gingen beide ploegen gelijk op.

Met 1-1, 3-2, en 4-4 ontliepen ze elkaar niet veel. Maar vanaf 5-5 nam Unitas het initiatief. Een aantal goals aan de achterzijde van korf, waar de wind voor hun het gunstigst gestemd was, gaf Unitas de voorsprong,6-10. Zaak voor de thuisploeg, welke Patrick Roelevink in de basis had staand voor Luco Zantinge en Martijn Ziel terug zag komen van een blessure, om vlak voor rust orde op zaken te stellen. Dit lukte ook, maar een gat van 3 kon niet verder gedicht worden. Ruststand: 8-11.

Na de thee maakte KIOS gelijk de 9-11, maar vanaf toen liet de ex-hoofdklasser zijn betere kant zien. In no-time liep het naar 9-15 en het behield deze voorsprong met 10-16, 12-18 en 14-20. Het was dat KIOS mee kon blijven scoren op gegeven moment om de schade niet groter laten worden. Met nog 10 minuten voor tijd trachtte het nog wel een eindsprint in te zetten, maar zag elk doelpunt gepareerd worden met een tegentreffer. Eindstand: 16-22.

Komende woensdag speelt KIOS de halve finale tegen LDODK 1 uit Gorredijk. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Zondag 19 mei speelt KIOS thuis tegen OWK 1 uit Oostwold om 14.30 uur.