Kios laat het in de eerste helft liggen

Onder ideale korfbal omstandigheden moest Kios zaterdagmiddag aantreden tegen de Waterpoort in Sneek. Kios wil nog naar boven blijven kijken, maar dan moet het wel de punten meenemen naar Ruinerwold.

Kios begon de wedstrijd niet goed. Er miste agressie in de duels en ook de afronding liet te wensen over. Hierdoor liep het de gehele eerste helft achter feiten aan. 1-0, 6-3 en 7-4. De waterpoort leed de dans en Kios had vooral moeite met zichzelf. Door een gebrek aan snelheid zorgde Kios er zelf voor dat het niet het eigen spel kwam. Na 20 minuten had de Eismann/Ensing equipe nog een korte opleven en kwam naast de thuisploeg. Kennelijk kostte dit een boel energie en voor rust knalde de Waterpoort via 9-7, 13-9 naar een 15-10 ruststand. Dit had Kios helemaal aan zichzelf te danken.

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. Na de donder speech van trainer Kok kwam er meer kracht in de ploeg. Door deze mooie trap onder kont kon Kios meer rebounds winnen en dus meer schot kansen nemen. De waterpoort stagneerde en kios greep direct de kans om dichterbij te komen. Van 16-13 en 16-16 had het binnen 10 minuten dr achterstand gerepareerd. Maar ja, dan moet je doordrukken. En dat was lastig, want de groen-witten uit Sneek lieten zich niet overrompelen. Met 17-16 en 19-18 bleef het de score leiden.
15 minuten voor tijd kwam Kios dan eindelijk voor het eerst op voorsprong (21-22). En ook op 23-24 genoten de Spekbraanders van de voorsprong, maar kon het deze niet uitbouwen. 3 minuten voor tijd kwam de Waterpoort op 26-25 en moest Kios hier en daar wat risico nemen. Dit ging op zich goed, maar werd het verdedigen niet beloond. 1 minuut voor tijd schoot de thuis ploeg de 27-25 er in en dat was de beslissing. Kios kwam daarna nog wel middels een steenworp op 1 doelpunt verschil, maar de prima leidende scheidsrechter floot direct af. Eindstand 27-26.
Kios heeft hiermee de eventuele kansen op een kampioenschap laten liggen en zal een aantal punten moeten halen om zich veilig te spelen.
Doelpuntenmakers; Martijn Ziel en Janita Zantinge beide 5x, Patrick Roelevink en Janneke de Lange beide 4x, Luco Zantinge 3x, Judith Nijdam en Hilde Tabak beide 2x en Rogier Nijdam 1x