KIOS laat het in de tweede helft liggen

Vanmiddag was het treffen tussen KIOS 1 en Apollo 1 een wedstrijd om des keizers baard. Beide ploegen speelden nergens mee om, maar waren het wel verplicht aan het toch in grote aantallen aanwezige publiek om er een mooie pot van te maken.

KIOS opende de wedstrijd furieus met twee treffers van Janita Zantinge. Het spel van KIOS was georganiseerd en hierdoor kon het goed spelen op de tweede bal. Toch wist Apollo zich via 3-2 en 4-4 op een 4-5 voorsprong te knokken. Vooral verdedigend lieten beide ploegen steken vallen, dit zorgde er wel voor dat er vele doelpunten vielen. Na 6-6 en 8-7 kon KIOS een klein gat slaan naar 11-8. Deze marge van 2, 3 doelpunten wist KIOS tot de rust aan vol te houden. Met 12-8, 14-12 gingen beide ploegen met 15-13 de rust in.

In de tweede helft opende wederom de Eismann/Ensing equipe de score. Het liep direct uit naar 18-13. Op 20-16 sloeg er een bepaalde gelatenheid in de thuisploeg. Er werden rare beslissingen genomen in aanvallend opzicht en duels gingen verdedigend verloren én werden vaak omgezet tot tegendoelpunten. Apollo rook bloed en greep zijn kans. Het draaide de wedstrijd volledig om via 21-21 naar 22-25. Normaliter schakelt de ploeg van Rob Verra dan een tandje bij. Het bracht Jurgen Lucas en Janneke de Lange nog binnen de lijnen voor Martijn Ziel en Ineke Slomp, maar vandaag zat het er niet in. Met tussenstanden van 22-27, 25-31 ging de overwinning met 28-32 naar de ploeg uit Heerhugowaard.

Door het verlies van Phoenix eindigt KIOS op een tweede positie in de 1ste klasse A. Op het veld bezit het momenteel de eerste plek en op zondag 1 april speelt KIOS zijn eerste wedstrijd in Rottevalle tegen Wez Handich.

Scores: Janita Zantinge 8x, Ernst Kuik, Daniek v.d. Wal en Luco Zantinge allen 4x, Ineke Slomp 3x, Rogier Nijdam 2x, Marlissa Noord, Martijn Ziel en Jurgen Lucas allen 1x