KIOS mag blij zijn met punt tegen Rigtersbleek

Op sportpark de KIOSK deed KIOS zich uiteindelijk tekort met een punt tegen Rigtersbleek uit Enschede, maar mocht anderzijds ook nog blij zijn met dit punt. Bijna de hele wedstrijd keek KIOS namelijk tegen een achterstand aan. De eerste aanval van KIOS met Luco Zantinge, Stephan Scheper, Anita Kleene en Legien Lok begon goed en kreeg in de eerste aanval direct goede kansen, maar de bal viel er niet in. Aan de andere kant was het wel direct raak, waardoor KIOS direct tegen een achterstand aan keek.
Dit was een opmaat voor de eerste 15 minuten van de wedstrijd. KIOS leek niet scherp in de verdediging en niet in de afronding van de kansen. Dit resulteetde in een 4-8 tussenstand. Daarna ging het tempo omhoog, en werd Rigtersbleek verdedigend de keel dicht gegrepen. Weinig kansen werden meer weggegeven door KIOS en nu was er wel de scherpte in de afronding en al snel was de stand weer gelijk, 8-8 in de 21e minuut. Via 9-9 kwam KIOS bij 10-9 voor het eerst op voorsprong. Toch konden ze niet doordrukken. De kansen gingen weer mis en de laatste vijf minuten zochten sommigen ook al naar adem door de vele gedane loopacties. Vlak voor rust trokken de Enschedeers de stand nog weer gelijk.

Direct na rust direct weer een achterstand die wel werd gepareerd in de 8e minuut met voor de tweede maal een voorsprong, 12-11. Maar dit was ook direct de laatste voorsprong. KIOS speelde in deze fase onverzorgd en dit gaf Rigtersbleek weer de kans om een gaatje te slaan. Via 12-14 werd het 13-16 en 15-18 in de 26e minuut. Wat in de eerste helft na een kwartier lukte, gebeurde nu weer. In een mum van tijd werd het gat weer gedicht en was het in de 30e minuut al weer gelijk 18-18.
Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin KIOS de beste kansen kreeg. Het eventueel winnende doelpunt van Legien Lok werd naar de mening van velen ten onrechte afgekeurd.

Wat restte was een gevoel dat er een punt behaald was aan een wedstrijd waar vooraf op twee punten was gerekend, maar achter men blij mocht zijn dat er toch een in Ruinerwold bleef. Doelpuntenmakers: Stephan Scheper (7x), Ernst Kuik (6x, waarvan 3x strafworp Michiel Duiven), Judith Nijdam (2), Michiel Duiven (2x) en Legien Lok (1x).