KIOS mist schotkracht op de juiste momenten

Zondag speelde KIOS de returnwedstrijd in Assen tegen gedeelde koploper AVO. KIOS staat momenteel op de 4e positie. De thuisploeg opende furieus. Het eerste afstandsschot was meteen raak. Dit was ook aan de kant voor de Spekbraanders. Binnen 24 seconden stond het 1-1. Echter, was het alleen AVO dat de lijn doortrok en met een hoog percentage schoot.

Via 3-1, 4-2 liep AVO uit naar een voorsprong van 7-2. Het leek een matpartij te worden voor KIOS, maar door het aanscherpen van de verdediging kregen de groen/zwarten steeds meer grip op hun opponent. Het knokte zich langzamerhand terug in de wedstrijd. Met tussenstanden 8-3, 10-5, 10-6 kroop KIOS steeds dichterbij. Het had het betere van het spel. Vlak voor rust wist het de marge terug te brengen naar 2 punten via; 11-7 en 11-9. KIOS had het gevoel dat er nog van alles mogelijk was in de tweede helft.

Doordat KIOS meteen de controle weer had na de thee, was er ook van alles mogelijk. Want KIOS scoorde 2 minuten 2 keer en trok de stand direct in het begin gelijk, 11-11. Het in grote aantallen aanwezige publiek ging er nog maar eens goed voor zitten. AVO reageerde gelijk door 2 afstandsschoten raak te schieten, 13-11. KIOS was bij het begin van de tweede helft. Dit kleine tikkie was voor de Ruinerwoldigers lastig om overheen te zetten en gaf AVO een nieuwe ‘boost’. Het nam de controle over, waar KIOS zo hard voor gevochten had en liep gelijk uit naar een 15-12 voorsprong. KIOS rechtte nogmaals zijn rug en knokte zich wederom terug naar 15-14. Wederom een afstandstreffer van AVO was de deksel op de neus voor de Ruunerwoldigers. De wedstrijd bloedde 10 minuten voor tijd met een stand van 19-16 al wat dood. KIOS had het verdedigend onder controle en hielt de aanvallen van AVO kort, maar in de eigen aanval lukte het maar niet om de bal door dat verrekte mandje te gooien. 7 minuten voor tijd scoorde AVO de 20-16 en hiermee was het wel gedaan. De thuisploeg scoorde daarna nog 2 maal en zorgde voor een eindstand van 22-16.

Doelpuntenmakers: Janita Zantinge en Judith Nijdam beide 4x, Daniek v.d. Wal 3x, Ernst Kuik 2x, Luco Zantinge, Hilde Tabak, Rogier Nijdam allen 1x