KIOS niet goed genoeg

Op bezoek bij koploper AVO haalde KIOS niet zijn niveau en kon daardoor geen vuist maken tegen de blauw witten uit Assen. Echter, opende KIOS de score wel in de wedstrijd. Martijn Ziel maakte de 0-1 voor de Spekbraanders, maar gelijk daarna nam AVO het initiatief en gaf deze uiteindelijk niet meer weg. De schoten vielen niet aan Ruinerwoldse kant en de rebound viel veelal in de handen van de Assenaren. Hierdoor waren de aanvallen kort en zorgde dit voor meer druk op de verdediging. Via 1-1, 2-1, 3-2 liep AVO uit naar een 6-3 voorsprong.

Ondanks dat de omstandigheden qua weer niet heel slecht waren, waren de doelpunten aan het einde van eerste helft schaars. Dit zorgde ervoor dat AVO rustte met een stand van 10-6.

Na de rust probeerde KIOS weer aan te haken. En met succes. KIOS speelde wat agressiever en had effect. Steeds meer knabbelde het wat van de voorsprong van AVO. Met 10-7, 11-9 bracht KIOS de marge naar 1 doelpunt, 11-10. AVO hield het hoofd echter koel en bleef heel veel schieten. Dit zorgde ervoor dat de marge weer naar 2 punten ging en leek KIOS een beetje geknakt.
AVO liep weer uit en met 15-10 op het scorebord was ook het geloof weg bij de Ruinerwoldigers. Beide teams speelden de wedstrijd uit en AVO hielt met een eindstand van 19-12 de punten in Assen.

Doelpuntenmakers: Martijn Ziel 6x, Jurgen Lucas 3x, Ernst Kuik, Lotte Steenbergen en Janneke de Lange allen 1x