KIOS opent het seizoen met een zuur gelijkspel

Afgelopen zaterdag was dan weer zo ver. Het korfbal seizoen is weer van start gegaan. Het vlaggenschip van KIOS speelt op het veld in de eerste klasse en moet het tegen de tegenstanders opnemen: Quick’21/V&V, CSL, Juventa, Rigtersbleek, Wez Handich/Dow/TFS, OKO/Bies en AKC. De eerste tegenstander voor de Ensing equipe is Juventa uit Hardenberg. Geen onbekende tegenstander voor KIOS.

Vorig jaar werden KIOS en Juventa ook al aan elkaar gekoppeld voor de eerste competitie wedstrijd. Destijds won KIOS met 20-15, maar zoals het spreekwoord luidt: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. En dat is dan ook zeker bekend bij KIOS. Juventa is een stugge ploeg, met een aantal spelers die de korf makkelijk kunnen vinden.

KIOS begon de wedstrijd met de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Ramon Karsten, Rogier Nijdam en Janneke de Lange. Verdediging: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Danni Dingstee en Patrick Roelevink. De wedstrijd ging meteen van start met een hoog tempo van beide ploegen. Al snel opende Juventa de score. Na 2 minuten spelen deed KIOS iets terug door een benutte strafworp van Lisanne. In de begin fase waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. KIOS kon een 2 doelpunten achterstand om buigen naar een voorsprong van 2 doelpunten: 4-6. Hierna was het spel van KIOS beter, maar de scherpte miste. Juventa was minder kansen nodig voor de doelpunten wat resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft. 6-6, 8-8, 11-11 en uiteindelijke een rust stand van 12-12.
KIOS maakte het zichzelf erg lastig door de kansen niet af te ronden. KIOS had rebound overwicht en kon veel herhalen en daardoor ook veel kansen nemen, maar helaas gingen 100% kansen er niet in. Ook vanaf de 2,5 meter had KIOS veel moeite op te scoren. Hierdoor bleef Juventa gelijk staan qua score en daardoor geloofde zij er natuurlijk in dat er wat te halen viel. Dit moest de 2de helft anders voor de spekbranders.

Helaas kwam Juventa beter uit de kleedkamer dan KIOS. Na 5 minuten spelen was er een gat van 2 doelpunten. 12-14. KIOS bleef moeite te hebben met de korf te vinden ook al waren er kansen genoeg. Dit resulteerde uiteindelijk na 10 minuten spelen in de 2de helft in een stand van 14-17. Hierdoor besloot coach Adri Kok om 2 wissels uitvoeren. Rogier Nijdam ging naar de kant en voor zijn plek kwam Martijn Ziel in het veld. Janneke de lange werd vervangen door Moniek Huiskes. Hierdoor kwam er in dit vak nieuwe krachten, wat het tempo qua spel goed deed. KIOS kon de schade repareren. Door doelpunten van Patrick, Martijn en Ramon. 17-17. Op dit moment kwam Rogier weer terug het veld, ditmaal in het andere vak voor Danni. Er waren nog 15 minuten te spelen en alles kon nog gebeuren. Toch bleek KIOS in de laatste fase Juventa onder controle te krijgen. Verdedigend kreeg KIOS weinig kansen tegen en aanvallend bleven er kansen ontstaan. KIOS kon een gat maken van 2 doelpunten door doelpunten van Martijn en Ramon. In dit vak werd de afronding beter, terwijl het andere vak van KIOS nog steeds moeite had de vele kansen af te ronden. Hierdoor bleef Juventa aan op het vinkentouw zitten. KIOS scoorde 7 minuten lang niet en uiteindelijk vielen de doelpunten wel aan de andere kant. Juventa trok de stand weer gelijk 20-20, met nog 3,5 minuut te spelen. Beide ploegen bleven strijden voor de overwinning. Bij anderhalve minuut op de klok schoot Martijn KIOS weer op voorsprong door een goede doorbraak actie van Ramon. Iedereen hoopte dat dit het winnende doelpunt zou zijn, helaas bracht Juventa daar snel verandering in door de score weer gelijk te trekken. Met nog 1 minuut te spelen had KIOS wel weer balbezit en ging het op jacht naar de overwinning. Wederom creëerde KIOS veel kansen, maar geen doelpunten. In de laatste seconde ging Janita op doorbraak naar binnen en werd onreglementair gehinderd, dit resulteerde in een stafworp voor KIOS. Sinds korte tijd bij korfbal moet de speler die de strafworp mee krijgt deze ook nemen. Dus de grote druk voor de overwinning kwam te liggen bij Janita. Helaas kon zij haar strafworp niet verzilveren. Meteen hiernaar beëindigende scheidrechter Dijkman de wedstrijd, die trouwens een uitstekende wedstrijd floot. Eindstand 21-21.
Uiteindelijk een zure middag voor KIOS. Er mag gesproken worden van een verloren punt. Te veel opgelegde kansen werden gemist. Dit zal volgende week beter moeten als KIOS aantreed tegen OKO/BIES in opende.
Doelpuntenmakers: Danni, Lisanne en Ramon 4 maal. Patrick en Martijn 3 maal, Janita 2 maal, Janneke 1 maal.