KIOS pakt op het einde de overwinning

Onder wisselende weersomstandigheden gedurende de wedstrijd in Utrecht, moest KIOS de punten mee zien te nemen ten koste van Synergo. In Ruinerwold werd nog met 20-21 verloren van de rood/blauwen. Er was dus ook tijd voor wat revanche, want dit puntverlies heeft KIOS waarschijnlijk de kop gekost in strijd om het kampioenschap.

Na de keurige overwinning van KIOS 2 in de wedstrijd vooraf (16-18), was aan het vlaggenschip uit Ruunerwold de taak dit voorbeeld over te nemen. KIOS begon sterk aan de wedstrijd en nam direct via Hilde Tabak de leiding. KIOS speelde gevarieerd, maar vooral in de korfzone flink aan de bak. Het kwam niet aanwaaien vandaag. Dat was gelijk wel duidelijk. KIOS liet zich niet aan de kant zetten door de Utrechters. Het hield de controle over de wedstrijd via 3-3, 6-6 bleef de thuisploeg nog bij, maar vanaf toen maakte KIOS het eerste gaatje, 6-9. De thuisploeg gaf niet op en knokte zich vlak voor rust terug tot 11-11. Het wist zelfs nog op een 12-11 voorsprong te nemen, maar Rogier Nijdam zorgde met een afstandsschot ervoor dat de Spekbraanders niet met een achterstand de rust in gingen, 12-12.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Ondanks dat Synergo tweemaal op voorsprong kwamen, 14-13 en 15-14 had KIOS wel de controle. Het was vooral zaak zichzelf beter te gaan belonen. Op 15-15 deed dit het. Het maakte wederom een gaatje van 3 doelpunten 16-19. Echter was Synergo ditmaal niet bij machte om het te herstellen. Onder het genot van 2 lekkere regenbuien cruisde KIOS, via 18-21, 19-23 naar een 20-24 overwinning.

Scores: Luco Zantinge 5x, Martijn Ziel en Patrick Roelevink beide 4x, Hilde Tabak en Judith Nijdam beide 3x, Rogier Nijdam en Janita Zantinge beide 2x. Janneke de Lange 1x