KIOS pakt punt tegen titelkandidaat

Met 4 punten uit 4 wedstrijden stond KIOS er goed voorafgaand aan het begin van het treffen tegen titelkandidaat DOS (W). De ploeg uit Westbroek heeft 3 punten meer dan KIOS en bezit hiermee de tweede plaats. De ploeg van trainers Chris en Haralt Lucas kunnen vandaag bonuspunten halen om de doelstelling (handhaving) weer wat dichterbij te laten komen.

Het eerste doelpunt van de middag kwam uit handen van de gasten. De Eismann/Ensing equipe volgde snel en nam met 2-1 het voortouw over. Het was duidelijk een pittiger wedstrijd dan KIOS voorheen had gespeeld. DOS legde veel druk op het buitenveld, verdedigde in 1 vak zelfs achter en had aanvallend een hoog baltempo. KIOS ging mee in het fysieke geweld en liet zich niet van de wijs brengen. Veel aanvallen smoorden, maar de koppies gingen niet hangen. Daarentegen ging KIOS door en wist het met 4-2, 5-4 tot 6-5 de voorsprong te behouden. DOS kwam op 6-6, 8-7, 8-8, maar was niet bij machte om de Spekbraanders voorbij te lopen. Met 9-10 leek dit voor rust alsnog te gebeuren, maar Martijn Ziel en Janneke de Lange staken hier een stokje voor. Ruststand: 11-10.

De trainers waren tevreden met de inzet van de ploeg en wezen ze erop om in de tweede helft ook de kop erbij te houden. DOS zou vol gas gaan geven, want de druk komt bij hen steeds meer op de ketel als het zo zal blijven. Hier liggen dus kansen.

Dat DOS vol gas zou gaan geven werd direct duidelijk. Met de 11-12 zaten zij aan de juiste zijde van de score. Het moment voor KIOS moest de aansluiting zijn en dan gebeurde ook. Vervolgens deed DOS er nog een stapje bij en moest KIOS een eerste gaatje toestaan, 12-14. De woorden van de trainers waren over gekomen, want KIOS bleef rustig en kon met 14-14 weer aansluiten. Het werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren vandaag en het grote aanwezige publiek kon zich op gaan maken voor een spannend slot. En dat met 21 graden en een zonnetje. Wat wil een mens nog meer?! Wederom moest KIOS een achterstand incasseren, 15-16. Janita Zantinge maakte dit eigenhandig ongedaan (16-16). Nogmaals kon KIOS niet op voorsprong komen. En dit met nog maar een paar minuten te gaan. De doelpunten werden schaarser en schaarser. Jurgen Lucas joopte er een afstandsschot er goed in en KIOS had de aansluiting, 17-17. 2 minuten voor tijd kwam DOS op 17-18. Was dit dan de genadeklap? KIOS kreeg nog wat kans, verspeelde een keer gigantisch een bal, maar de gasten lieten toe dat KIOS met nog 20 seconden te gaan nogmaals een aanvalskans kregen. Janita Zantinge nam hiervan gebruik en gooide haar 5e treffer erin (18-18). Gejuich, gebrul en vreugde ging er over het veld en DOS nam 10 seconden voor tijd nog een time-out. Het had immers de bal nog voor een laatste poging. Rogier Nijdam moest de schutter in bedwang houden, liet hem een geforceerd afstandsschot nemen en deze viel in de handen van Ramon Karsten waarop de scheidsrechter Landwier affloot.

Een bonuspunt was binnen. Lekker, lekker, lekker. KIOS blijft hierdoor keurig op een 4e positie. Ondanks dat DOS gelijk speelde is het wel op gelijke hoogte gekomen met de nummer 1 SKF. Deze positie deelt ook Unitas met hen. Spanning alom in de Overgangsklasse.

Doelpunten: Janita Zantinge 5x, Jurgen Lucas en Ernst Kuik beide 4x, Janneke de Lange en Martijn Ziel beide 2x, Daniek v.d. Wal 1x