KIOS pakt wederom de volle buit!

Onder winderige omstandigheden moest KIOS 1 aantreden tegen Quick’21/V&V. Een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams. KIOS staat 1 punt los van Quick en beide teams willen in de top 4 eindigen want dit resulteert in promotie naar de overgangsklasse. De Ensing equipe begon de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Patrick Roelevink, Martijn Ziel en Ineke Slomp. Verdediging: Marlissa Noord, Danni Dingsté, Rogier Nijdam en Janita Zantinge.

Quick’21/V&V scoorde meteen in de eerst aanval. Vervolgens deed KIOS het zelfde door een kleine kans van Patrick. Hierna was KIOS heer en meester. Had het verdedigend goed op orde, er werden veel rebounds gewonnen waardoor Quick’21/V&V moeilijk kon herhalen. Tevens vond KIOS zelf makkelijk de korf. Lisanne en Janita scoorde beide 2 maal en het eerste gat was geslagen. 5-1. Hierna begon de KIOS motor te happeren. Vooral het eerste aanvalsvak had het lastig. Zij werden goed verdedigd en de aansluiting op elkaar kwam te laat. Hierdoor kon Quick’21/V&V weer dichterbij komen. 6-4. Gelukkig kwam het andere vak wel makkelijker tot kansen en door goals van Danni en Marlissa werd het gat weer 4. Met nog 1 minuut te spelen leek het er op dat dit de rust stand zou zijn. Maar Quick maakte 2 domme overtredingen waardoor KIOS 2 vrije ballen kreeg en deze werden verzilverd door Lisanne en Ineke. Rust stand 4-10.

Coach Adri Kok was erg tevreden na deze eerste helft, maar zag natuurlijk wel verbeterpunten. Vooral het eerste vak speelde te vaak te statisch waardoor zij tot moeilijke kansen kwamen. Tevens waarschuwde hij zijn team dat ondanks de voorsprong de winst nog niet zeker was want Quick’21/V&V staat bekend om hun strijdvaardigheid.

In de tweede helft scoorde KIOS wederom door een vrijebal, ditmaal was het Janita die deze kans verzilverde. Hierna scoorde beide ploegen over en weer. 5-11 en 6-12. Op dit moment had KIOS de controle over de wedstrijd en leken de punten al in de tas. Dit helemaal toen Rogier 2 keer scoorde. 6-14. Quick’21/V&V deed weer iets terug met 2 goals, maar KIOS herstelde weer meteen door 2 goals van Janita. 8-16. De wedstrijd was gespeeld en met nog 5 minuten te spelen kwam Moniek Huiskes in het veld voor Ineke en Marijn van Overveld in het veld voor Patrick. Marijn beloonde zijn invalsbeurt meteen door een strafworp te benutten en niet veel later maakte hij zijn 2de goal. De wedstrijd eindigde bij een stand van 10-19. Zeer belangrijke punten voor de Spekbraanders!
De volgende wedstrijd van KIOS 1 is zaterdag 3 juni om half 3 in Ruinerwold. Dan neemt KIOS het op tegen naaste concurrent De Walden. Dus wederom een belangrijke wedstrijd voor KIOS.
Doelpuntenmakers: Janita 6x; Lisanne 3x; Rogier, Patrick, Marlissa en Marijn 2x; Ineke en Danni 1x