KIOS pakt zijn revanche op ASVD

In de eerste ontmoeting dit zaalseizoen heeft KIOS een flink pak slaag gekregen van ASVD uit Dronten. Het verloor in stad uit Flevoland met 30-16. Vooral in de tweede helft waren de gastheren destijds erg goed. Gisteravond had KIOS de kans om te laten zien dat het wel mee kan komen met de degradant uit de Overgangsklasse. Tijd voor revanche.

Dat deze gevoelens van de eerste wedstrijd er nog zaten, liet KIOS zien door uit de startblokken te schieten. Na de openingstreffer van Daniek v.d. Wal, maakte ASVD nog wel de gelijkmaker. Maar daarna nam KIOS definitief de leiding over. Het liep binnen enkele minuten uit na een tussenstand van 5-1. Het tempo in de wedstrijd was hoog en dit zorgde ervoor dat het publiek een leuke pot te zien kregen die eigenlijk nergens meer over gaat. Beide ploegen hebben al genoeg punten gepakt en kunnen niet meer promoveren of degraderen. ASVD knokte zich terug tot 5-4, maar KIOS gaf op de juiste momenten weer gas. Na de 6-4, 11-7 en 12-9 schakelden de groen/zwarten nog naar een versnelling hoger en creëren en gat tussen beide die niet meer te overbruggen leek voor de gasten. 4 doelpunten op rij voor thuisploeg met 1 tegentreffer zorgde voor een ruststand van 16-10.

Het hoge tempo in de eerste helft eiste wel zijn tol, want de attractieve waarde van de eerste helft kon niet helemaal doorgezet worden in de tweede helft. De scores aan beide kanten liepen wat moeizamer. Ronald Wagter en Martijn Ziel hadden beide puntspelers van ASVD goed in hun greep. Hierdoor had ASVD ook geen schijn van kans om terug in de wedstrijd te komen. Het gat van 6 doelpunten werd langzamerhand wat uitgebreid (18-11, 19-11, 21-11). Op de stand van 21-12 kwamen de gasten in een kleine roes. Het scoorde 5 maal op rij. Op de stand 21-16 herpakte KIOS zich. Het ging meer energie investeren in de looplijnen en er werd meer met dynamiek gespeeld. De doelpunten gingen mede daardoor ook weer aan de Spekbraanders-zijde vallen (22-16, 23-16). Trainer Adri Kok wisselde nog 4 maal. Het haalde Janita Zantinge, Hilde Tabak, Judith Nijdam en Rogier Nijdam naar de kant en bracht Patrick Roelevink, Miriam Schra, Mariska Wagter en Gwen v.d. Belt binnen de lijnen. Laatst 2 genoemde brachten ook nog een aandeel in de eindstand van 26-17.

Doelpuntenmakers: Daniek v.d. Wal 6x, Martijn Ziel 5x, Ronald Wagter en Judith Nijdam beide 3x, Luco Zantinge, Hilde Tabak, Rogier Nijdam allen 2x, Mariska Wagter, Gwen v.d. Belt en Janita Zantinge allen 1x.