Kios (R) maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Onder winderige omstandigheden moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen het onbekende OKO/Bies uit Opende. KIOS heeft voorafgaand aan deze wedstrijd 5 punten uit 4 wedstrijden, OKO/Bies heeft daarin tegen nog maar 2 punten. Gezien de ranglijst moeten de punten vanmiddag dus in Ruinerwold blijven. Om zo ook bij koploper Quick’21 in de buurt te blijven.

KIOS Startte de wedstrijd met de volgende opstelling: Jurgen Lucas, Patrick Roelevink, Marlissa Noord en Janita Zantige. Aanval: Henk-mart van der Wal, Rogier Nijdam, Daniek en Sacha van der Wal.
De wedstrijd begon voor beide teams erg stroef. Rommelige aanvalsopzetten, veel pass fouten en slechte afronding. Het duurde daardoor ook 10 minuten voordat het eerste doelpunt viel. KIOS heeft op dit moment het betere spel, maar kan de korf slecht vinden. Niet veel later scoorde de gasten ook hun eerste doelpunt. Het 2de aanvalsvak van KIOS kon sneller de korf vinden waardoor de stand naar 3-1 werd gebracht. Het spelbeeld bleef gedurende de eerste helft hetzelfde. Waardoor de ploegen de kleedkamer opzochten bij een stand van 5-2.

Het spel van KIOS is alles behalve goed. Tempo was laag en kansen werden niet afgerond. KIOS moest dus aan de bak om het overwicht qua spel ook weer te geven in het scoreverloop.

KIOS kwam goed uit de kleedkamer en scoorde meteen in de eerste aanval, maar dit deden de gasten uit opende ook. Snel kan KIOS een gat creëren van 4 punten en was er niks aan de hand. Het was aan KIOS dan ook om de wedstrijd snel op slot te gooien en het gat groter te maken, zodat OKO/Bies weet dat er niks meer te halen valt.
Helaas ging het helemaal de verkeerde kant op. KIOS scoorde niet meer en het was dus wachten tot het doelpunt aan de andere kant viel. Zo gezegd zo geschiedde. OKO/Bies kwam in de laatste 5 minuten op gelijke hoogte, 13-13. Op dit moment waren Ernst Kuik en Ramon Karsten binnen de lijnen gekomen voor Henk-mart en Rogier. KIOS moest zich herpakken, want het kon hier absoluut geen punt verlies lijden. Snel scoorde Jurgen met nog 3 minuten op de klok. Het was nu aan het andere vak om de gasten van het scoren af te houden. Dit lukte goed en snel onderschepte KIOS de bal. Met nog 2 minuten op de klok moest het aanvalsvak het gaan uitspelen, wat men fantastisch deed. Aanvallen werden zorgvuldig opgezet, er werd goed geschoten en herhaald waardoor KIOS lang in balbezit bleef. Toch kwam de bal nog 1 keer naar de andere kant en leek het er op dat de scheidsrechter een strafworp gaf aan de gasten. Gelukkig voor KIOS bleek dit juist het eindsignaal en waren de punten binnen!

Een slecht optreden van KIOS maar gelukkig geen puntverlies. Snel door naar de volgende wedstrijd.
Volgende week zondag speelt KIOS om half 3 weer thuis tegen hekkensluiter Movado uit Dordrecht.