KIOS revancheert zich!

Na het zure gelijkspel van vorige week wil het vlaggenschip van KIOS nu wel beide punten binnen halen. Dat zal moeten gebeuren tegen OKO/BIES in Opende. Wederom geen onbekende tegenstander voor Spekbraanders. In de voorbereiding werd ook al tegen OKO/BIES gespeeld. Die wedstrijd werd gewonnen door KIOS dus dat geeft de burger moed.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Aanval: Danni Dingstee, Martijn Ziel, Janneke de Lange en Lisanne Koster. Verdediging: Rogier Nijdam, Ramon Karsten, Moniek Huiskes en Marlissa Noord. De Ensing equipe startte de wedstrijd uitstekend, zat er verdedigend boven op en scoorde makkelijk. Al snel stond het 2-0. Hierna werden de tegenstanders uit Opende wakker en begonnen de korf ook te vinden. De 2 punten voorsprong van KIOS was na 12 minuten weer verdwenen bij een stand van 5-5. Toch bleek al wel dat KIOS de betere ploeg was en al snel was dat weer kenbaar op het scorebord. Met 3 afstandsschoten van Moniek, Ramon en Martijn werd er weer een gat geslagen. 5-8. Niet veel later kon KIOS dit gat zelfs uitbreiden naar 4 punten. 6-10. KIOS speelde een zeer goede eerste helft het enige wat KIOS zich te verwijten viel is de wedstrijd al in het slot gooien. De voorsprong bleef bij 4 punten en daardoor bleef OKO/Bies geloof houden. Ruststand 10-14.
De taak voor de tweede helft was duidelijk, zo snel mogelijk dat wedstrijd beslissen. Anders kon het nog wel een zeer lastige wedstrijd worden. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Maar het was vooral KIOS die de kansen niet afronden, waardoor de voorsprong wederom niet kon worden uitgebreid. 12-16, 14-18, 16-20. Op dit moment kwam Janita Zantinge in het veld voor Moniek Huiskes. Hierna viel het KIOS haar kant op en door scores van Danni en Martijn werd de voorsprong voor het eerst 6 punten. 16-22. Dit mag KIOS toch niet meer uithanden geven met nog 10 minuten op de klok. Maar helaas scoorde KIOS 5 minuten niet en kwamen de tegenstanders terug. Daardoor stond het met nog 5 minuten te spelen 19-22. Gelukkig kon KIOS de korf weer vinden en was het gat weer 4 punten wat nu toch wel echt onoverbrugbaar was met nog 4 minuten te spelen. Uiteindelijk was dit ook het geval en wint KIOS deze wedstrijd en revancheert zich van vorige week. Eindstand 20-25.

Een 4 punten weekend voor de KIOS selectie want ook KIOS 2 wist te winnen tegen Parabool 3 in Groningen. Zowel KIOS 1 als KIOS 2 zijn nu gedeeld koploper. Geen verkeerde start van het seizoen. Volgende week zijn er weer 4 punten te behalen. KIOS 1 speelt zaterdag thuis tegen Rigtersbleek uit Enschede en KIOS 2 speelt op zondag tegen Hoogkerk 3.
Scores: Ramon en Martijn 6 maal; Moniek en Danni 3 maal; Rogier en Janneke 2 maal; Lisanne, Janita en Marlissa 1 maal .