KIOS selectie pakt een kleine revanche op OWK

Afgelopen zondag moesten zowel de reserves als de vlaggenschepen van KIOS en OWK tegen elkaar korfballen. In de zaal streden beide selecties nog tegen elkaar om het kampioenschap, maar zowel KIOS 1 als KIOS 2 moest zijn meerdere kennen in de club uit Oostwold. Tijd voor een beetje revanche.

KIOS 2 begon wat stroef aan de wedstrijd. Het liep gedurende de gehele eerste helft achter de feiten aan, maar liet OWK 2 niet te ver uit lopen. Dit zorgde ervoor dat er in de tweede helft de achterstand van 3 doelpunten gigantisch snel werd omgezet naar een voorsprong. Een voorsprong die niet meer werd weggegeven. KIOS 2 won met 19-18 de strijd en staat hiermee aan de bovenkant van de middenmoot. OWK 2 moet onderuit kijken om niet in degradatiegevaar te komen.

Het vlaggenschip van KIOS heeft het goede voorbeeld gezien en begon vol goede moet aan de wedstrijd. Echter, verliep het begin van deze wedstrijd hetzelfde als bij de reserves. KIOS 1 kwam binnen 4 minuten op een 0-3 achterstand te staan. Er overheerste niet gelijk paniek bij de Eismann/Ensing equipe, want ondanks dat het nog niet gescoord had, had het wel vele kansen gecreëerd. Dit zorgde ervoor dat KIOS 1 na 10 minuten korfbal dan ook weer op een 4-4 gelijke hoogte stond. Waar het in de zaal veel moeite had met het aanvalsspel van de rood-witten uit Oostwold, had het zondag veel controle in de verdediging en met name de rebound. Alle afvallende ballen waren voor de Spekbraanders. Hierdoor waren de aanvallen van OWK kort. In de eigen aanval had KIOS ook reboundend overwicht en kon hierdoor vele kansen nemen. Dit resulteerde in een rush van 7 om 4 doelpunten, waardoor de tussenstand 11-4 was. KIOS was sterk, maar OWK teerde op hun schotvaardigheid. Met zuivere schoten kroop OWK wat dichterbij tot een ruststand van 14-11.

De Ruunerwoldigers waren er nog lange niet. Het moest verdedigend nog meer de teugels aantrekken en aanvallend in een tempo-tje hoger spelen. Dit lukte allemaal in de tweede helft. Weer kon KIOS een opmars maken en een gat creëren van 5 doelpunten 16-11 en van zelfs 6 doelpunten 24-18. OWK was niet meer in staat om dit gat te dichten, ondanks dat het wel telkens probeerde. De wedstrijd eindigde in een klinkende 27-22 overwinning.

KIOS heeft met deze overwinning 3 punten achterstand op de koplopers. Dit is ook nog steeds OWK, samen met Apollo. Het zal de resterende wedstrijden in wachtkamer moeten zitten om te kijken wat beide ploegen doen. Het enige wat KIOS moet doen is blijven winnen en hopen op een aantal misstappen van beide ploegen. Echter, zal deze kans niet zo groot zijn gezien de grote stabiliteit van beide ploegen. Maar wie weet.

Doelpuntenmakers: Luco Zantinge 7x, Judith Nijdam 6x, Janita Zantinge 5x, Patrick Roelevink 3x, Martijn Ziel en Rogier Nijdam beide 2x, Hilde Tabak en Janneke de Lange beide 1x