KIOS sluit prima af

De laatste wedstrijd van KIOS Ruinerwold in het seizoen 2011-2012 heeft voor de Eismann Jan Wagter formatie een dik verdiende 20-15 overwinning opgeleverd tegen ROG uit Groningen. Voor KIOS stond er door het verlies in de vorige wedstrijd tegen ASKO uit Assen niets meer op het spel, maar voor ROG wel.
Bij winst op KIOS en verlies van ASKO in Vroomshoop tegen TOP zou nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap afgedwongen kunnen worden. Zover had het kunnen komen, aangezien ASKO veel moeite had met TOP en vlak voor tijd nog gelijk stond. Uiteindelijk wist de ploeg uit Assen nog de winnende te scoren en op eigen kracht kampioen te worden, maar op dat moment wisten ze al dat KIOS van ROG had gewonnen en was het kampioenschap al zeker gesteld.

De overwinning van KIOS kwam tot stand met een scherpte, wat de laatste twee wedstrijden tegen eerst TOP (wel winst) en ASKO (verlies) ontbrak. Ondanks de drive bij ROG waren ze de eerste helft volledig kansloos tegen dit KIOS, dat een passend afscheid wou geven aan trainer Jan Wiegers en aanvoerder Ronald Wagter. Laatstgenoemde stopt voorlopig met korfballen, trainer Jan Wiegers stopt na drie succesvolle jaren bij KIOS en gaat volgend seizoen bij de A-Junioren van DOS’46 uit Nijeveen aan de slag.
De scherpte bleek nog niet de eerste vijf minuten (0-1), maar daarna was het KIOS wat de leiding nam en via 3-1 (8e minuut), 6-2, 8-4 naar een 11-5 voorsprong uitliep in de 25e minuut, ondanks de winderige omstandigheden. In de laatste 10 minuten haakte ROG nog een beetje aan (rust 12-9) en konden met de gelijke tussenstand in Vroomshoop, nog hoop hebben.

Dit bleek ijdele hoop. KIOS hield de touwtjes in handen en bracht direct weer het gaatje op vier. Deze voorsprong werd het rest van de wedstrijd keurig geconsolideerd, in een wat fysieker wordende wedstrijd waarin de scheidsrechter te vaak verzuimde in te grijpen in de duels.
Rond de 30e minuut kreeg aanvoerder Ronald Wagter en vandaag ook topscoorder, een publiekswissel naar aanleiding van zijn besluit (voorlopig) te stoppen met korfballen. Hij ontving een groot en warm applaus. in de laatste minuut bracht de voor hem ingevallen Ernst Kuik de 20-15 eindstand op het bord, waarna trainer/coach Jan Wiegers een waardig afscheid kreeg. Op de schouders van zijn spelers werd hij door het bestuur van KIOS in het zonnetje gezet en bedankt voor drie prachtige jaren.

Scores: Ronald Wagter (5x), Michiel Duiven en Judith Nijdam (beiden 3x), Luco Zantinge, Anita Kleene, Heye Vrielink (allen 2x) en Legien Lok, Stephan Scheper en Ernst Kuik.