KIOS start seizoen in Overgangsklasse

Na het kampioenschap op het veld van afgelopen seizoen start het eerste team van korfbalvereniging KIOS voor het eerst in de Overgangsklasse. Hierbij is het ingedeeld in een aantal gerenommeerde clubs met veel ervaring op het allerhoogste niveau die vorig jaar alle drie een stapje terug hebben moeten doen uit de Hoofdklasse, het tweede niveau van Nederland.

KIOS kan dus aan de bak tegen ploegen als SKF Veenendaal, NIC Groningen en HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Maar ook de andere ploegen in de Overgangsklasse A zullen voor de Eissmann Jan Wagter/Ensing Vastgoed Onderhoud ploeg een grote uitdaging vormen. Met Antilopen Leusden, OWK Oostwold, DOS Westerhaar en Unitas Harderwijk zowaar geen eenvoudige poule voor de promovendus, welke dit jaar onder leiding staat van een nieuw trainersduo. Met de komst van de gebroeders Christian Lucas (hoofdtrainer) en Haralt Lucas staat twee korfbaldieren pur sang voor de groep. Christian woont tegenwoordig in Apeldoorn, maar ziet bij KIOS een mooie uitdaging en nieuwe stap in zijn trainerscarrière nadat hij eerder bij KIOS al trainer is geweest van KIOS 2, om daarna bij DOS’46 in Nijeveen de A1 te trainen op het hoogste niveau.
Voor Haralt Lucas is het zijn eerste stap buiten DOS’46 , waar hij jaren in de eerste selectie heeft gespeeld en één van de dragende spelers was in de successen en landskampioenschappen (3x veld en 1x zaal) in de periode 2005-2009 van deze regionale topclub. Tevens is hij jaren als trainer binnen de vereniging actief geweest inclusief assistent trainer van Daniël Hulsebosch bij de eerste selectie van de Nijeveners.
In de selectie van KIOS zijn niet zoveel wijzigingen. Alleen twee nieuwkomers, Henk-Mart van der Wal uit Uffelte en Ramon Karsten uit Meppel. Henk-Mart komt van 2e klasser KORU en wil zich graag verder ontwikkelen als korfballer en ziet daar bij KIOS de mogelijkheden voor. Ramon heeft tot de C’s bij KIOS gekorfbald en komt na 5 jaar bij DOS’46, waar hij in de hoogste jeugdteams heeft gespeeld, terug bij KIOS. Beide jonge en talentvolle spelers zijn een mooie aanvulling voor de selectie en bieden de trainers meer mogelijkheden in de keuzes voor de spelers voor KIOS 1 en 2.
KIOS 1 begint de competitie in het feestweekeinde met een uitwedstrijd tegen SKF Veenendaal op zaterdag 8 september om 15.30 uur. Voor KIOS 2 staat er eveneens een uitwedstrijd geprogrammeerd, maar dan in Assen tegen AVO 2. Aanvang daar om 14.10 uur.
Nieuw dit seizoen in de veldcompetitie is dat de wedstrijdduur verkort is van 2 x 35 minuten naar 2 x 30 minuten. Door de overgang naar de kleinere veldafmetingen, net als in de zaal, is het spel intensiever geworden. Om deze reden is de speelduur van de wedstrijden dus wat ingekort.
Het verdere programma voor KIOS 1 dit najaar ziet er als volgt uit:
Zaterdag 8-9-2018 15:30 SKF 1 – KIOS (R) 1 VEENENDAAL
Zondag 16-9-2018 14:30 KIOS (R) 1 – HKV/ Ons Eibernest 1 RUINERWOLD
Zaterdag 22-9-2018 15:30 Unitas/ Perspectief 1 – KIOS (R) 1 HARDERWIJK
Zondag 30-9-2018 14:30 OWK 1 – KIOS (R) 1 OOSTWOLD GEM LEEK
Zaterdag 6-10-2018 15:30 KIOS (R) 1 – DOS (W) 1 RUINERWOLD
Zaterdag 13-10-2018 15:30 KIOS (R) 1 – Antilopen/ Lancyr Deelen 1 RUINERWOLD
Zaterdag 27-10-2018 15:30 KIOS (R) 1 – SKF 1 RUINERWOLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.