KIOS start seizoen met een overtuigende overwinning!

De selectie van KIOS begint dit weekend aan het zaalseizoen. Het vlaggenschip van KIOS kende een goede voorbereiding. Van de 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen en 2 maal was dit tegen een overgangsklasse ploeg. Maar KIOS kent wel vaker een goede voorbereiding en dan wil het juist niet lukken wanneer het er echt omdraait.

Dus was de ploeg van Adri Kok meteen scherp bij de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Dit kwam ook mede door de tegenstander. Voor de derde keer in een paar manden tijd speelt KIOS tegen Juventa uit Hardenberg. De eerste wedstrijd op het veld werd er gelijk gespeeld, de tweede wedstrijd ging de Ensing equipe er met de 2 punten vandoor. Maar Juventa blijft een lastige ploeg. Dit komt mede omdat er een paar goede spelers rond lopen met een goed schot.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende formatie. Aanval: Lisanne Koster, Janneke Lucas, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Verdediging: Janita Zantinge, Moniek Huiskes, Bart van der Linde en Rogier Nijdam. KIOS begon de wedstrijd goed, het spel was van af minuut 1 dynamisch. De manier waarop coach Adri Kok zijn ploeg graag ziet spelen. Hierdoor kwamen er meteen goede kansen. De arbiter van dienst was meteen erg streng omtrent fysiek contact en gaf KIOS meteen 2 vrije ballen in de begin fase. Deze opgelegde kansen werden goed afgemaakt door Lisanne. 2-0. Maar de scheidsrechter H. Jonkers floot aan beide kanten het zelfde en gaf niet veel later ook een vrije bal aan Juventa. 2-1. KIOS kon door een afstandsschot van Moniek het gat weer naar 2 brengen. 3-1. KIOS kon meteen verder uitlopen naar 5-2. Maar op dit moment was er qua spelbeeld niet veel verschil. De ploegen waarin aan elkaar gewaagd. Hierna zette Juventa aan en maakt 5 doelpunten achter elkaar en KIOS keek tegen een achterstand van 5-7 aan. Maar hier trok KIOS zich niks van aan, KIOS bleef dynamisch spelen en waar in het begin de ballen steeds de korf uitsprongen vielen de ballen niet veel later wel. Dit keer was het KIOS met een run van 7 doelpunten. Goals van Lisanne, Bart 3 maal en Martijn 3 maal. Juventa leek erg aangeslagen en was niet bij machte om de doelpunten machine was KIOS te stoppen. Dit resulteerde uiteindelijk in een rust stand van 17-10.

Adri Kok gaf aan dat we de tweede helft niet moesten verslapen en meteen moesten laten zien dat er vandaag niks te halen viel voor Juventa in Ruinerwold. Zo gezegd zo gedaan, KIOS bleef goed spelen vooral verdedigend stond iedereen er goed voor. Waardoor het voor de tegenstanders lastig was om het gat te verkleinen. 19-11, 20-12, 21-13. 23-13. Een gat van 10 doelpunten was geslagen. Even in de tweede helft stokte de doelpunt machine van de spekbranders waardoor Juventa het gat kon verkleinen naar 6 doelpunten 25-19. Maar hierna zette KIOS weer aan, vooral bij de dames lagen veel kansen. Zij kregen weinig druk en konden vrij uit schieten. Tevens was de rebound door de heren goed verzorgt waardoor er veel herhaalt kon worden. Hierdoor werd het gat weer 10 doelpunten 29-19,30-20. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld en KIOS begint het seizoen zeer overtuigend. De eind uitslag was 33-22. Doelpuntenmakers: Lisanne 9 maal; Bart 7 maal; Janneke en Martijn 4 maal; Rogier 3 maal; Moniek, Patrick en Janita 2 maal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.