KIOS sterkste in derby van De Wolden

Afgelopen zondag, 20-09-’15, vond de derby van De Wolden plaats in Zuidwolde. ZKC ’19 ontving KIOS om in de 1ste ontmoeting, van in totaal 4 keer deze jaargang, uit te maken wie zich de sterkste mag noemen van gemeente De Wolden. Het seizoen is nog maar net begonnen, alles staat nog dicht bij elkaar, maar bij winst van De Spekbraanders zal al wel het eerste gat met de onderste regionen geslagen kunnen gaan worden.

Met veel toeschouwers van beide kanten begon de wedstrijd. Beide teams begonnen in een hoog tempo, maar gelijk al werd duidelijk waar KIOS vandaag een voordeel in zou gaan behalen en dat is de rebound. In beide vakken van de groen/zwarten heeft het reboundend overwicht en dat zorgt ervoor dat de bal in de verdediging relatief snel wordt afgevangen en aanvallend kan het daardoor veel meer kansen creëren. Echter kon KIOS ZKC ’19 niet gelijk van zich afschudden. Na de 0-1 en 1-2 kon KIOS bij 2-4 het eerste gaatje slaan. De trein van de Ruunerwoldigers denderde echter door en met veel variatie, beweging en goede passes werden de Zuidwoldigers in 10 minuten op een achterstand gezet van 2-9. KIOS leek op rozen en had de wedstrijd volledig in handen. ZKC 19 toonde veerkracht en dat siert het team. Het gaf niet op en creëerde meer rust in zijn spel. Door deze rust werd het effectiever in het afronden en sloop het dichterbij de Eismann/Ensing equipe. Met 4-9, 4-10 en 3 treffers op een rij kwam het terug in de wedstrijd tot 7-10. KIOS wist de marge niet kleiner te laten komen dan 3 en Judith Nijdam schoot een licht bevrijdende afstandsschot er in, 7-11. Op 7-12 scoorde ZKC 19 nog 2 maal en dit zorgde voor een ruststand van 9-12.

Na de rust een zelfde beeld als in de eerste helft. KIOS domineerde en zorgde gelijk via Leanne van Dijk en Miriam Schra weer voor een ruime voorsprong. Vanaf hier gingen de scores tijdelijk gelijk op. ZKC’19 kon de marge niet verkleinen naar 2, want iedere treffer pareerde KIOS. Het tempo van de Spekbraanders bleef hoog en ZKC ’19 kon in het beging nog wel volgen, maar reageren is zwaarder dan domineren en dit brak de Zuidwoldigers op. KIOS brak zijn tegenstanders door ook de afronding op te scherpen. Op een tussenstand van 13-16 liep KIOS uit naar 13-20. ZKC ’19 probeerde het nog wel, maar kon de kracht niet meer vinden. Hierdoor ging het verdedigend vaak de fout, waardoor KIOS nog een aantal strafworpen kreeg toegewezen en in score uit liep. Daan Voest en Stephan Scheper kwamen nog binnen de lijnen voor Martijn Ziel en uitblinker in de rebound Ronald Wagter en deden beide nog een duit in het zakje door een strafworp mee te krijgen (Daan Voest) en een afstandsschot (Stephan Scheper) te maken. Eindstand 16-27.

Scores: Leanne van Dijk 6x, Janita Zantinge en Luco Zantinge beide 5x, Judith Nijdam 4x, Martijn Ziel en Frank Wagter beide 2x, Miriam Schra, Ronald Wagter en Stephan Scheper allen 1x.