KIOS vergeet in de tweede helft te scoren

Vandaag moest de selectie van KIOS op bezoek in Oostwold bij KV OWK. De rood/witten zijn zowel bij het eerste als het tweede team al een aantal jaar in de 1ste en 2e klasse. OWK 1 wordt dit seizoen toch wel als titel kandidaat gezien. Het heeft een sterk team met veel lengte aan de dames-zijde en goede schutters bij de heren.

KIOS 2 begon onder zonnige omstandigheden tegen OWK 2. In de eerste helft gingen de scores gelijk op. Er was een hoog tempo bij beide teams. Via 4-4, 8-8 gingen beide teams de rust in met 11-10. IN de tweede helft schroefde KIOS 2 het tempo op en hier had de thuisploeg moeite mee. Met 14-16, 18-21 werd de overwinning met 19-24 binnengehaald.

Vervolgens bleven de weersomstandigheden ideaal. Een klein zuchtje wind en volop zon zorgden ook voor de toeschouwers dat het genieten was. OWK opende de score van de wedstrijd. KIOS had hier niet direct een antwoord op en hier maakte de thuisploeg gebruik van. Middels een score van een heer werd ook de tweede aanval van deze wedstrijd goed afgerond. Het was knokken geblazen voor de Spekbraanders. Voor iedere aanval moest hard gewerkt worden. Dit deed het ook en dit resulteerde in de aansluittreffer. KIOS moest telkens in de achtervolging, maar trok wel telkens weer bij. Door 6-5, 8-5, 9-5 had OWK voor een groot gat gezorgd. Dit was achteraf een beslissend gat. KIOS liet de kop niet hangen en knokte zich voor rust via 10-6, 11-9 terug naar een 12-11 ruststand.

KIOS was terug in de wedstrijd. Mede door de goede weersomstandigheden kon het zijn spel spelen. Dit moest ook in de tweede helft gebeuren. Het had verdedigend grip op OWK, maar moest dit aanvallend wel belonen. Dat laatste was nou net wat er in de tweede helft niet gebeurde. Aanval na aanval, schot na schot, dat ding viel maar niet door korf. Aan beide zijdes trouwens. OWK liep wel iets uit na 14-11, maar KIOS trok weer wat bij de 15-13. 1 vak van de Spekbraanders had erg veel moeite om zijn kansen af te ronden. Door een gat van 10 minuten met geen scores werd tijd de grootste tegenstander. KIOS kwam niet meer bij. Ook de invalbeurten van Daan Voest en Patrick Roelevink voor Rogier Nijdam en Martijn Ziel konden helaas het tij ook niet meer keren. KIOS had de uitgelezen kans om vandaag de punten mee naar huis te nemen. Het vergat echter dat het maken van doelpunten hierbij een belangrijke factor is. Met 16-13 werd de wedstrijd afgesloten.

Scores: Janneke de Lange en Janita Zantinge beide 4x, Luco Zantinge 3x (w.o. 1 strafworp Ineke Slomp), Frank Wagter en Judith Nijdam beide 1x