Kios verliest 1ste wedstrijd

Vandaag begon het voor Kios 1 dan echt. De openingswedstrijd tegen SKF in Veenendaal. Een gerenommeerde overgangsklasser en voor Kios een goede meting waar het staat.

Het begin ging gelijk op. Kios verdedigde goed, maar in de aanval kreeg het veel druk waar het zich moeilijk onderuit kon korfballen. Na de 1-1, 3-3 liepen de Spekbraanders uit naar de 3-5 voorsprong. De Eismann/Ensing equipe had het betere van het spel en wist zich onder de druk van de thuisploeg te spelen. Echter, liet de afronding toch hier en daar het afweten. SKF wist zich terug te knokken en nam via 6-6 weer de leiding met 7-6 en 8-6. Het moment lag weer bij de thuisploeg en deze wist het voor rust uit te bouwen naar een 13-8 ruststand.

Dat was jammer, want de ploeg van Christian en Haralt Lucas was zeker niet minder. De tweede helft bleef de afronding het grootste probleem. Verdedigend stond Kios zijn mannetje, maar aanvallend werden verkeerde beslissingen geforceerd. Tevens gingen ook vrije ballen en strafworpen er niet in. Hierdoor scoorde Kios er maar 3 en kreeg het maar 6 tegen. Op 13-10 was nog een kantelmoment, maar in plaats van de aansluitingstreffer kreeg het de 14-10 om de oren. Eindstand 19-11.

Scores: Janita Zantinge 3x, Ernst Kuik en Martijn Ziel beide 2x, Luco Zantinge, Daniek vd Wal, Marlissa Noord en Janneke de Lange allen 1x