KIOS verliest openingsduel van de zaalcompetitie

Zaterdagavond moest KIOS 1 het opnemen in de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen DOS Kampen. De geel-zwarten uit Kampen waren vorig seizoen gedegradeerd uit de overgangsklasse en zijn dit seizoen erop gebrand om direct terug te keren.

Nieuw in de 1ste klasse is dit seizoen de schotklok. Hier had KIOS in de tijd van de overgangsklasse al ervaring mee opgedaan, maar sinds dit seizoen wordt hier ook in de 1ste klasse mee gespeeld. 25 seconden de tijd per aanval om de korf te raken. Het maakt het spel sneller en attractiever.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd. Binnen no-time stond KIOS tegen een achterstand van 2-0 aan te kijken. En de trein van oud-KIOS-trainer Jan Wiegers denderde door. Na de 2-1 van Marlissa liep DOS uit naar een tussenstand van 5-1, 7-2 en 9-4. Tijd voor een time-out vond trainer Rob Verra en hij bracht wat rust in de ploeg. KIOS pakte de draad wat op en ging korfballen zoals het in de voorbereiding ook deed. Langzaamaan werd de voorsprong van DOS verminderd en de Spekbraanders kwamen terug tot 10-8. Waar je dan vlak voor rust op hoopt om definitief terug te komen, gaf DOS net op tijd gas. 3 snelle treffers op rij zorgden voor een ruststand van 13-8.

Een domper voor rust voor de Eismann/Ensing equipe, maar het zijn maar 5 doelpunten achterstand. Niets is nog gespeeld. Het spel is goed, maar de afronding laat te wensen over.

In de tweede helft probeerde KIOS de boel op te scherpen. Direct een treffer van Janita Zantinge zorgde voor nieuwe energie. Maar DOS deinsde niet terug. De scores gingen over en weer. Ieder doelpunt van KIOS werd in de eerst volgende aanval van DOS gepareerd. Hierdoor kwamen de Ruunerwoldigers niet dichterbij. Dit bleef de lucht die DOS nodig had in de tweede helft om de wedstrijd binnen te halen. Via 14-10, 16-12, 18-14 was het verzet op 20-14 gebroken. KIOS probeerde met invallers Jurgen Lucas en Iris v.d. Belt het tij nog te keren, maar het gat van 6 doelpunten was nu niet te overbruggen. Want ook hierna werd iedere treffer gepareerd. Eindstand 24-18.

Scores: Luco Zantinge en Ernst Kuik beide 3x, Martijn Ziel, Janita Zantinge, Rogier Nijdam, Marlissa Noord, Daniek v.d. Wal allen 2x, Iris v.d. Belt en Jurgen Lucas beide 1x