KIOS verslaat koploper

Na de winst van vorige week tegen ODIK, mocht KIOS zich nu opmaken voor AVO, de club uit Assen die ongeslagen bovenaan staat. AVO, die verdedigend sterk is, paste de vakken aan om KIOS onder druk te zetten. In de beginfase lukt dit AVO. KIOS kwam moeilijk tot kansen en de kansen die KIOS kreeg waren onder hoge druk. KIOS was hier op voorbereid, wilde fysiek in de duels komen en ging op zoek naar kansen in de korfzone. AVO maakte daar de fouten en dit zorgde ervoor dat KIOS in de moeilijke beginfase kon aanhaken. Na negen minuten stond er een 3-3 op het scorebord, de doelpunten kwamen van Lisanne Koster (2x) en Janita Zantinge.

Na nog twee doelpunten van Lisanne Koster en een stand van 5-5, bracht AVO de eerste wissel. Dit gaf KIOS juist de ruimte in de passing.

De wedstrijd bleef gelijk opgaan, het was AVO wat voor kwam en KIOS wat wist aan te haken. Na de voorsprong bij 1-2, wist KIOS bij een 10-10 voor de tweede keer op voorsprong te komen 10-11. De doelpunten kwamen van Fleur Pruim (2x), Danni Dingsté (2x), Ramon Karsten en Jarno Hein.

KIOS wist de score direct uit te breiden naar twee door een doelpunt van Ramon Karsten. Lang kon KIOS hier niet van genieten, AVO wist direct aan te sluiten en maakte weer gelijk. Voor KIOS maakte Danni Dingsté de 12-13, maar gingen de ploegen rusten met een stand van 13-13.

KIOS had fysiek over en bij AVO kwam langzamerhand meer frustratie toen KIOS vlak voor rust op voorsprong kwam. AVO is alleen een ploeg met vertrouwen, had nog geen puntenverlies en KIOS wist dat zij de tweede helft zouden komen. KIOS moest in de passing versnellen en bewust op een aantal spelers van AVO spelen. Scherpte was vereist, omdat KIOS zoals het volledige seizoen vaak een doelpunt tegen krijgt na een vakwissel.

KIOS begon sterk aan de tweede helft en nam het heft in handen. Binnen een minuut was KIOS twee doelpunten los door doelpunten van Jarno Hein en Moniek Huiskes. Het volgende doelpunt liet vier minuten op zich wachten maar was ook voor KIOS. Fleur Pruim wist de 13-16 op het scorebord te zetten.

AVO maakte direct na de 13-16 de 14-16. Lang kon AVO niet van dat doelpunt genieten. Moniek Huiskes bracht het verschil direct weer naar drie.

AVO wisselde drie keer maar kon niet aanhaken. KIOS wist zelfs het verschil naar vier te brengen. Door twee doelpunten van Fleur Pruim kwam er een 15-19 op het scorebord te staan.

Dit leek de genade klap maar niets was minder waar. AVO rechte de rug en wist terug te komen in de wedstrijd. Met nog 15 minuten op de klok was het verschil teruggebracht naar 18-19. Janneke Lucas-de Lange had zich klaargemaakt en kwam in het veld voor Lisanne Koster. Fleur Pruim wist daarna snel de stand naar twee te brengen. Wederom kon KIOS niet lang blij zijn, na vakwissel maakte AVO direct de aansluitingstreffer en drie minuten later de 20-20.

Met nog 10 minuten te spelen kwam bij een stand van 20-20 Hessel Broekhuizen in het veld voor Danni Dingsté. Lang had Hessel Broekhuizen niet nodig, hij maakte de 20-21. Met nog vier minuten te spelen wist Janneke Lucas-de Lange de 20-22 aan te tekenen. Martijn ziel kwam in het veld voor Rogier Nijdam.

AVO wist na het doelpunt van KIOS direct weer aan te haken. Nog drie minuten op de klok en de stand was 21-22. Spannend ging het worden, KIOS wist alleen voldoende druk te geven en door de fysieke kracht kon AVO weinig herhalen. KIOS daar in tegen speelde lange aanvallen en kon met Jarno Hein in de rebound meermaals herhalen. Met nog 28 seconden te spelen en een nieuwe schotklok begon KIOS aan de laatste aanval. Uitspelen en vlak voor de schotklok schieten. Dit is wat KIOS deed, drie seconden voor tijd werd er geschoten, de zoemer ging en de ontlading was groot. KIOS wist niet alleen de ongeslagen koploper te verslaan, maar houdt ook het zicht om aan de goede kant van de streep te eindigen. Iets wat deze ploeg in zich heeft en nu ook in resultaten omgezet wordt.

Doelpuntenmakers:
Fleur Pruim 6, Lisanne Koster 5, Jarno Hein 2, Moniek Huiskes 2, Danni Dingsté 2, Ramon Karsten 2, Hessel Broekhuizen, Janneke Lucas-de Lange en Janita Zantinge allen 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.