Kios wint belangrijke knokwedstrijd

Kios 1 moest om 10 voor 5 aantreden tegen kv duko te duiven. Kios trad als koploper aan, duko had tot dit moment 2 punten uit 3 wedstrijden. Maar in de 1ste klasse A is elke ploeg erg gewaagd aan elkaar. Dus Kios onderschatte deze tegenstander absoluut niet. In de eerste paar minuten ging het gelijk op met de scores tot een tussenstand van 6-6. Het was van beide ploegen een goede start, verdedigde goed maar schoten allebei zuiver.

Na deze stand kon Kios een gaatje slaan van 3 punten. Met een ruststand van 6-9 gingen beide ploegen de kleedkamers in. Kios begon de 2de helft sterk met meteen een doelpunt uit een vrije bal door Janita Zantinge. Hierna ging de score gelijk op en behield Kios zijn voorsprong van minimaal 2 doelpunten. Na een goede pass op Leanne van Dijk, scoorde zij een belangrijk afstand doelpunt waardoor de tussenstand 9-12 werd. Leanne verving verdienstelijk dit weekend Lotte Steenbergen die door studie gerelateerde zaken helaas dit weekend niet kon spelen. Na dit moment werd het voor beide ploegen een knokwedstrijd. Kios kwam bij een stand van 11-13 moeilijk tot scoren. Hierdoor kwam er veel druk te staan op de verdediging. Maar door een sterk rebounden de Luco Zantinge. Was de bal vaak na 1 schot weer voor Kios.

Tevens zorgde beide dames in dit vak voor goede steun op de heren waardoor de punt speler van duko moeilijk tot schot kwam en weinig kansen kreeg. Na een tijdje scoorde Jurgen Lucas 2 belangrijke doelpunten, waardoor het gat weer 4 werd. Toch kwam duko sterk terug naar een tussenstand van 13-15. Kios bracht de voorsprong snel naar 3 punten. Er stonden nog 10 minuten op de klok en het kon nog alle kanten op, maar Kios verdedigde sterk en haalde goed het ritme uit de aanval van duko. De minuten tikte weg in het voordeel van Kios. Beide ploegen kwamen niet tot scoren tot de laatste minuut. In de laatste minuut scoorde een duko hier kam van een verre afstand. Hierdoor werd de stand 14-16. Elke seconde later floot de scheidsrechter af. Kios staat na deze wedstrijd alleen boven aan met 7 punten, maar wordt op de hielen gezeten door AVO uit Assen en Rigtersbleek uit Enschede met beide 6 punten. Volgende week zondag moet de de Eismann Ensing formatie aan treden tegen AKC uit Almelo om 14:55 in Buddinghehof te Ruinerwold Een sterke ploeg dus Kios is alle steun hard nodig om de koppositie te behouden.

Doelpunten: Jurgen Lucas 6x, Leanne van Dijk 4x, Luco Zantinge, Janita Zantinge en Martijn Ziel allen 2x.