KIOS wint de derby van de Wolden!

Afgelopen zaterdag begon de zaalcompetitie voor KIOS. KIOS 1 opereert dit zaal seizoen in de overgangsklasse en de eerste wedstrijd is meteen een kraker. De derby van de Wolden stond meteen op het programma. KIOS en ZKC’19 komen elkaar ook tegen in de veldcompetitie. Hierbij heeft ZKC’19 de overhand, zij staan 2de met tien punten uit acht wedstrijden. Bij KIOS gaat het een stuk minder met vier punten uit zeven wedstrijden. Maar van die vier punten werden er twee behaald in Zuidwolde. Daar was KIOS toen heer en meester. ZKC’19 is natuurlijk gebrand op revanche.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Lisanne Koster, Ineke Slomp, Martijn Ziel en Danni Dingsté. Verdediging: Rogier Nijdam, Jurgen Lucas, Moniek Huiskes, Marlissa Noord. KIOS begon de wedstrijd niet top fit. Jurgen had een lichte liesblessure en Martijn was herstellende van een buikgriep, gelukkig konden beide heren de wedstrijd wel beginnen en uiteindelijke uitspelen.
KIOS begon de wedstrijd niet goed, erg rommelig en met veel pass fouten. Hierdoor bracht ZKC meteen de stand naar 2 verschil. Dit verschil bleef gedurende de eerste 10 minuten staan. 3-1, 4-2, 5-3. KIOS kwam niet in haar eigen spelletje en kreeg weinig kansen. Bij 6-4 koos Adri voor een time-out om hierin verandering in te brengen. Dit gebeurde dan ook en KIOS kwam met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft weer langszij 7-7. De ploegen waren op dit moment erg gewaagd aan elkaar. 8-8, 9-9. Hierna kwam ZKC toch weer op een verschil van 2 11-9. Met nog 3 minuten tot de rust viel bij ZKC Adriaan Dusée geblesseerd uit. Dit was voor ZKC een flinke aderlating. KIOS probeerde het gat weer te dichten. Dit lukte door goals van Danni en Ineke. 11-11. ZKC kreeg nog 3 grote kansen op met een voorsprong de kleedkamer in te gegaan maar verzilverde deze niet. Rust stand 11-11.

In de rust gaf Adri Kok aan dat hij gedeeltelijk tevreden was. Verdedigend deed KIOS het prima maar aanvallend werden er te veel fouten gemaakt en verkeerde keuzes gemaakt. We moesten geduldiger blijven en wachten op de betere kans. Met deze opdracht ging KIOS het veld weer op. In de eerste minuten van de tweede helft was het spelbeeld het zelfde. Beide ploegen waren in evenwicht. 12-12, 13-13. Hierna kwam KIOS los. Aanvallend werd er beter gespeeld en werd er meer afgerond en verdedigend had KIOS veel rebounds. Hierdoor kwam er snel een groot verschil op het scorebord. 13-15, 14-16, 14-18, 14-20, 14-21. Een verschil van 7 doelpunten met nog een dikke 10 minuten op de klok. Helaas voor KIOS viel Lisanne geblesseerd uit en werd uitstekend vervangen door Gwen van der Belt. De wedstrijd duurde nog lang, maar KIOS mocht dit niet meer uit handen geven. Toch begon KIOS minder te spelen, wellicht kwam er toch spanning bij deze voorsprong. Kansen werden niet meer afgemaakt en ZKC kwam weer terug in haar spel en langzaam ook terug bij KIOS. 15-21,17-21,19-21. Hierna deed KIOS weer iets terug en bracht het verschil weer naar 3 doelpunten. 19-22. Toch kwam ZKC door een strafworp weer snel terug 20-22 met nog 7 minuten te spelen. De wedstrijd was alles behalve gespeeld. ZKC kwam zelf weer op 1 punt 21-22. Beide ploegen bleven strijden tot het eind. Marlissa maakte er weer 2 verschil van 21-23. Maar ZKC antwoorde meteen 22-23. Hierna gooide Gwen de wedstrijd op slot door een doorloopbal te scoren 22-24. Er was nog anderhalve minuut te spelen. ZKC raakte snel de bal kwijt en KIOS speelde het vakkundig uit en Jurgen maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd. 22-25.

Geen topwedstrijd van KIOS maar de eerste 2 punten zijn binnen. Volgende week speelt KIOS tegen Amicitia uit Vriezenveen in Ruinerwold om 18:20. Doelpuntenmakers: Rogier 7 maal; Danni 5 maal; Gwen en Jurgen 4 maal; Martijn 2 maal; Lisanne, Ineke en Marlissa 1 maal,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.