Kios wint door goede eerste helft

Vandaag moest Kios 1 aantreden in Leiden tegen KZ Danaïden. Het gat tussen beide was voorafgaand 8 punten. Kios kon zich bij winst definitief veilig stellen en vol gaan richten op een misstapje van de koplopers.

Onder winderige omstandigheden begon de strijd tussen de Spekbraanders en blauw/zwarten. De thuisploeg opende de score, maar het was wel direct duidelijk waarom het verschil in stand tussen beide zo groot is. Kios had een hoger tempo en was in de afronding scherper. Verdedigend werden de speerpunten van KZ lam gelegd. Hierdoor kon Kios meteen het heft in handen nemen en liep het uit naar een 1-3 voorsprong. Met 2-7, 3-9 en 4-10 kon het naar hartenlust aanvallen en was de druk er al gauw af. De Spekbraanders waren gewoon een maatje te groot. Met name het lengte verschil bij de heren zorgde voor veel aanvallende rebounds.

Kansen uit de tweede bal werden vakkundig afgemaakt aan het einde van de 1ste helft en Kios cruisde naar een 5-15 ruststand.
Trainer Adri Kok hamerde er op om deze lijn door te zetten. Maar dan moet die bal er wel in vallen. Want dat was het probleem in de tweede helft. Aanvallend creëerde de Eismann/Ensing équipe vele kansen, maar vergat het de bal door de korf te schieten.

Door wel goed te blijven verdedigen kwam KZ ook niet terug in de wedstrijd. Kios bleef de dans leiden met 7-17, 10-18 en 12-19. Hierdoor zag trainer Kok de mogelijkheid om Frank Wagter in te brengen voor Rogier Nijdam. Frank zorgde weer wat voor nieuw elan en snelheid in het vak. Kios won door vooral een goede 1ste helft met 14-22.
Scores: Martijn Ziel en Judith Nijdam beide 5x, Janita Zantinge 4x, Rogier Nijdam 3x, Hilde Tabak en Luco Zantinge beide 2x en Janneke de Lange 1x.