KIOS wint door goede tweede helft

Vandaag stond voor de KIOS de laatste veldwedstrijd op het programma voordat het hele zwikkie de zaal weer in gaat. Wez Handich uit Rottevalle waren de gasten voor de Spekbraanders. De Friezen staan bekend om hun harde werken en tomeloze inzet bij ieder duel.

Ook vandaag was dat weer het geval. KIOS had het in de eerste helft lastig met de vele energie die Wez Handich in ieder duel stak. Hierdoor verloor het vele rebounds en waren ook de afvallende ballen niet besteed aan de thuisploeg. KIOS leidde dans in het begin nog wel (1-0, 3-2, 4-3), maar bij een 4-4 gelijke stand was het Wez Handich dat het stokje overnam. 3 snelle doelpunten op rij zorgden ervoor dat de Eismann/Ensing equipe tegen 4-7 achterstand aan keken. Verder liet KIOS het niet komen (5-7), maar het was niet bij machte om de opgelopen schade voor rust te herstellen. Met 8-10 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de thee en een verhelderende oppepper van coach Adri Kok begonnen beide ploegen aan de tweede helft. De eerste minuten vielen de doelpunten over en weer. Bij 11-12 schakelde KIOS naar een hogere versnelling in bal-tempo en ging het de duels eindelijk ook hard aan. Het publiek zag de thuisploeg een inhaalrace maken en de voorsprong bij 14-13 overnemen. De 4 doelpunten op rij daarna voor Spekbraanders zorgden voor een 17-13 tussenstand. KIOS domineerde zoals het graag wil en had verdedigend de zaakjes aardig op orde. Maar Wez Handich liet zich niet zomaar verslaan. Het ging duel hard aan, soms wat te hard wat resulteerde in de 2e gele kaart van de wedstrijd. In de eerste helft hadden de gasten er ook al 1 te pakken wegens commentaar op de prima leidende scheidsrechter J. Smits. De laatste 15 minuten liep de spanning aardig op. Wez Handich gaf niet op en KIOS wilde de voorsprong niet uit handen geven. De doelpunten gingen over en weer. Via 19-15, 20-16, 21-16 had KIOS nog wel een aardige voorsprong, maar 3 doelpunten op rij van de gasten kwamen ze toch weer goed bij. Op 22-21 was de spanning helemaal voelbaar. Maar Janneke de Lange zorgde met een afstandsschot ervoor dat de qlimax niet helemaal opliep. Dit was met nog 1,5 minuut te spelen de genadeslag en bleven de punten in Ruunerwold. Eindstand: 23-21.

Door deze overwinning staat KIOS na de 1ste helft van de competitie op een 4e plek met maar 3 punten achterstand op de koploper. We gaan nu de zaal weer in. In april wordt de 2e helft van de competitie afgewerkt. Alles is nog mogelijk.

Doelpuntenmakers: Luco Zantinge 6x, Janita Zantinge 5x, Martijn Ziel 4x, Judith Nijdam 3x, Janneke de Lange en Rogier Nijdam beide 2x en Frank Wagter 1x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.